A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

Intenzívebben 2000 - ben kezdtem el ezt a munkát. Azóta legalább 58.000 mérnökórai ráfordítással eddig jutottam el.

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

Szeged Város már évszázadok óta Dél-Magyarországnak az egyik legnagyobb kereskedelmi központja. Autósztrádával-, elegáns repülőtérrel- és modern vasúti hálózattal várja a látogatókat, a turistákat és a megrendelőket. A Város, - a közel 28 ezer hektáros közigazgatási területével-, az egyik legjelentősebb nagyvárosunk.

Egyrészről, - a jelenleg cca. 162.000 lakosú, gyorsan fejlődő T. Városnak a kiváló természeti adottságai-, kedvező földrajzi fekvése-, a rendkívül komoly szaktudással, szorgalommal és igyekezettel megáldott népes lakossága adott nekem inspirációt arra, hogy felvázoljam Szeged Városnak és térségének, - a reálisan elérhető-, jövőképét.

Másrészről a jelenleg még pozitív városvezetés életfelfogása, hitvallása sarkallt arra, hogy az eddigi munkálkodásom eredményeiből többet is adjak a T. Olvasónak.

Elgondolásom szerint, a Szegeden élő, szakembergárda alkalmas arra, hogy ne csupán Szeged Városban és a T. Város vonzáskörzetében, hanem a Tisza teljes Magyarországi folyása mentén integrálja az alább részletesebben is érintett fejlesztésekkel kapcsolatos munkálatokat. Ezek a fejlesztések, amennyiben a jövőben ütemesen és szakszerűen haladunk a munkákkal, - Szeged Város és térségének a lakosain túl, legalább 3,5 – 4 millió magyar ember sorsát kedvezően befolyásolhatják.

Szeretném felismertetni és elfogadtatni a T. Olvasóval azt a páratlan adottságunkat, hogy a Tisza az egyetlen olyan nagy folyónk, amely közel 600 fkm hosszúságban halad át Magyarországon.

Átszeli pl. Szeged- és Szolnok Megyei Jogú Városokat is. Ám a nagy folyó által szállított hatalmas víztömeg, szinte hasznosítás nélkül kifolyik hazánkból. Pedig ez az óriási vízkészlet gazdaggá tudná tenni a folyó menti több száz település lakosságát. A tervkoncepciómbaan négy közelről érintett nagyváros, (a Tisza folyását követve: Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Szeged), valamint a jövőben, a tervkoncepciómhoz legalább 600 millió m3 befogadó kapacitású víztározóval szorosan kapcsolódó Vásárosnamény, Mátészalka, Tiszalök, Kisköre, Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Szeged-Röszke) Városok eddig még soha nem tapasztalt hatalmas léptékű fejlődéseket realizálhatnak.

A helytelenül megépített Keleti Főcsatorna jelentős felbővítésével, valamint a Polgáron, Hajdúnánáson, Hajdúböszörményben, Debrecenben(2 db), Balmazújvárosban, Nádudvar térségében, Püspökladányban megépített új cca. 600 millió m3-es víztározókkal olyan országrészek kapcsolhatók be az intenzív gazdasági fejlesztésekbe, melyek jelenleg a potenciális lehetőségeiknek csupán a 15-20 %-át hasznosítják. L: a=ausztriaingatlan&o=a_vj_vii_sz__es_a_vj_xi_sz__viztarozo_wo9z

Egyebek mellett azért döntöttem úgy, hogy jelen tervkoncepciómba beavatom a T. nyilvánosságot, mert az Önök sokkal jobb sorsra érdemes Városa- és a Tisza folyó mentén élő emberek, - páratlan lehetőségeik tekintetében -, régóta parlagon hevernek.

(Nagyon sajnálatos tény- és roppant nagy kár az, hogy pl. a korábbi városvezetés megpántlikázta a jobbító szándékú javaslatokat. Pártállás szerint válogattak!) Ez azonban nagyon rossz gyakorlat volt, mert beszűkítette a T. Városnak is-, valamint a Tiszának és térségeinek a gazdasági és kulturális lehetőségeit is.

Ám ezeken az egyéneken, - az alkotásra képes magyar emberek-, mára már nagyrészt túlléptek!

1.
Szeged Város és térsége fejlesztéseinek I - II. lépcsőjében:

A T. Város mintegy 350 milliárd Ft összértékű gazdaságfejlesztési lehetőséget kaphat az EU-tól. Ennek a kiemelten fontos néhány részlete:
1.1.
A Szegeden és a Város környékén élő lakosság megérdemli azt, hogy a jövőben, (a jeges napok kivételével), korlátozások nélkül-, hajóval is el lehessen érni a T. Várost és annak térségét.

Jelen nagyszabású vízgazdálkodási terv megvalósításával el tudjuk érni azt, hogy az egész évben hajózhatóvá tett Tiszáról és a Dunáról, (jégmentes napokon), személy- és teherszállító hajókkal is elérhessük Szegedet, Budapestet, a Balatont a Velencei tavat, Székesfehérvárt, Szekszárdot, Kaposvárt, a Balaton környéki legalább 164 települést, Zalaegerszeget, Szombathelyt, Körmendet, Győrt, Bécset, vagy a déli tengereket.

Az új hajóútvonalak mentén, a Szeged Városban-, a környék településein és a Tisza mentén gazdálkodóknak friss, tiszta öntözővizet biztosítunk! Ennek a beruházásnak a teljes kivitelezési ideje: cca. 2x6-7 év.
1.2.
Az új hajóútvonalak mentén, Szeged Város határában, Önökkel szeretnék megépíttetni egy cca. 1.000 millió m³ befogadó kapacitású víztározót, melyet egy 200 méter hasznos-meder szélességű, hajózható csatornával, modern hajózsilippel csatlakoztatunk Szeged Városhoz. (Egy igen jelentős kapacitású vízierőművet is létesítünk, mely olcsó árammal látja el a T. Város- és a térség lakosságát, a városban működő vállalkozókat.)
1.3.
Az új víztározón 28.000 db jachtkikötőt létesítünk, továbbá 600 tonnás kis-uszályokat: (30 kamionrakomány), közlekedtetünk.

Az új hajóút csatlakozni fog a Tiszához, a Dunához, - első lépcsőben Bezdánnál, a Duna-Tisza csatornán át.

Szegedről hajóval el lehet majd érni Hódmezővásárhelyt, Kiskunfélegyházát, Csongrádot, Szentest, Szolnokot, Debrecent és a hajdúsági településeket, Nyíregyházát, Tokajt, Mátészalkát, Vásárosnaményt.

Be tudunk kapcsolódni az EU- DMR 3.300 – 3.500 fkm. hosszúságú folyamhajózási szakaszába.

(Amennyiben valóra válik az, amit a fidesz - kormány a 2014-évi választások előtt kezdett hangoztatni; nevezetesen: „egy új Dunaújváros - Szolnok közt haladó Duna-Tisza csatorna megépítése”, akkor természetesen ahhoz is csatlakozunk.)
1.4
Szegedről akár naponta, hajóval lehet majd utazni Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba, vagy másik irányban Belgrádba, ill. a Fekete tengerre. Nem kellenek hozzá új sínpárok sem és nem kell hozzá bebetonozni a fél országot sem.
1.5.
Az új hajóutak mentén, - a termőtalajok intenzív öntözésére-, jelentős kapacitású öntözőfürtöket építünk ki!

Úgy gondolom, - fáradozásainknak az lesz az egyik nagy eredménye-, hogy Szeged Város, (és az előzőkben felsorolt Tisza menti települések vonzáskörzetének), levegőjében legalább 30 - 40 %-al emelkedik az oxigéntartalom.

A T. Városokat egész évben, - a jeges napok kivételével-, hajóval is korlátozás nélkül el lehet majd érni. A hajósturizmust fel tudjuk lendíteni!

A termőtalajainkat és a házikerteket folyamatosan öntözni tudjuk!

Mindezekért, érdemes lenne felvállalnunk mindenféle erőfeszítést!

Azok az emberek, akik a napi oxigénszükségletüknek csupán az 50 - 60 %-ához jutnak hozzá, max. 40 - 50 %-os teljesítményre képesek!
(Az idegesség, az elkerülhető kapkodás, a fáradékonyság, a türelmetlenség az oxigénhiányra-, a belélegzett levegőben lévő káros anyagok negatív hatásmechanizmusaira, az egészségtelen ivóvíz fogyasztására, valamint a krónikussá vált táplálkozási hiánybetegségekre vezethetők vissza.)

A témában közelről is érintett vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az alább felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét. Nem ismerték fel azokat a nagyszerű előnyöket, melyeket fentebb említettem. Nem sikerült megérteniük és megértetniük azt, hogy a Tisza közel 600 km-es folyása mentén lévő települések lakossága, - a folyón legördülő hatalmas vízkészletünkből-, képesek lennének meggazdagodni. A Tisza vízhozamát nem lehet elzárni! (Azért nem, mert az nem egy gáz-, vagy olajvezeték.)

T. Olvasó, a ma élő emberek-, gyermekek, unokáink és ükunokáink mindennapjairól van itt szó!

Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap- és vízerőműveket, valamint nagy kapacitású öntözőtelepeket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Az itt tárgyalt kiugrási lehetőségek figyelemmel vannak arra, hogy Magyarországnak a Tisza mentén lévő települései és térségei, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 15 - 20 %-át hasznosítják! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy a közelről érintett cca. 3,5 – 4 millió ember, legalább 5 - ször jobban élhetne. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Dánia, Olaszország lakossága. Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4 - szer, Olaszországban 4-szer magasabb, mint Magyarországon.

Ennek a nemes célnak a reális eléréséről szól ez a dolgozatom.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

Idézet: "Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből Szeged Városának és a már fentebb szóba hozott, - a témához szorosan kapcsolódó-, térségeknek is részesedniük kell.

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyek védelmét kissé lentebb olvashatják! (Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)

Szeretném tájékoztatni a T. Olvasót arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

Életpályamodell:
eletpalyamodell
Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56, +58 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le. A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek)

A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.

Önöknek olyan gazdasági együttműködésekre van lehetősége és szüksége, mely Önöket teszi megkerülhetetlenné, nem pedig fordítva!

T. Szegeden- és a Tisza folyó mentén élő családok! Kérem ne várjanak senkire. Saját sorsuk alakítását ne bízzák másokra. Kérjék meg a város-, vagy településvezetésüket arra, hogy karolja fel az Önök jó és hasznos kezdeményezéseit.

Kérem ne feledjék el azt sem, hogy az EU nem a politikusokat, - nem a saját zsebüket két kézzel tömő egyéneket-, hanem Önöket, a városban és a Tisza folyó térségben élő családokat segíti, közel 100 %-os vissza nem térítendő támogatásokkal.

Ezért az Önkormányzatukkal, a szükséges mértékig egyeztetve, saját elhatározásukból alakítsanak kft-t, vagy rt-t azokra a tevékenységekre, melyek az alább felsoroltak közül megtetszenek Önöknek.

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy ezek a projektek, a külföldi munkavállalásra kényszerült Honfitársaink közül, legalább 280.000 – 300.000 embert hazahívnak.

Melyek azok a „nem csodaszerek”, melyekkel a fejlesztések I-II. lépcsőjében, - az alkotó lakossággal szövetkezve-, Szegeden és a Tisza térségében legalább 204.400 új munkahelyet és biztos megélhetést teremthetünk?
Ezek a nagyon nagy lehetőségek, - egyebek mellett-, a T. Város kitűnő földrajzi fekvésében-, a hatalmas mennyiségű, természetes vízkészletünk megmentésében, annak intenzív hasznosításában, a turizmusfejlesztésben, valamint a házikerteknek- és a termőtalajoknak az intenzív hasznosításában vannak. (A házikerteknek az intenzív hasznosításából, egy-egy családnak a bevétele évente elérheti a 8 - 10 millió Ft-ot.)

A fejlesztésekből a T. Városnak és a Tisza térségének, 8 - 10 éven belül, jelentősen meg fog nőni a lakossága, az ingatlanárak megtriplázódnak.

A fejlesztések I-II. ütemében az új munkahelyek száma legalább 204.400 –ra fog emelkedni. A Városnak és a Tisza térségének az éves gabonatermése legalább 2,5 – szeresére, a haszonállattartás, a hús-, tej-, a tojástermelés-, a vágóbaromfi tartás a jelenleginek a 3 - szorosára fog növekedni. A házikertek- és a termőföldek szükség szerinti, folyamatos öntözési lehetőségének megteremtésével a zöldség-, gyümölcstermelés a jelenleginek a többszörösére fog növekedni.

Mindezek realizálása érdekében; Szeged Város és a Tisza térsége lakosságának az a teendője, hogy a jövőben is olyan vezetőket válasszanak, akik ezeket a fejlesztéseket támogatják!

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, cca. 6,5 - 7 millió embernek!, nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 27-28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 - 600.000 honfitársam is elolvashatja, (és az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!

Oktalan édesvíz pazarlás Magyarországon:
A.)
Az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3/év, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek a súlyos veszteségnek az értéke évente: legalább 400 milliárd Ft/év.
B.)
Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek az éves veszteségnek az értéke: legalább 6.000 milliárd Ft/év.)


1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc
1.5.1.
A jelen dolgozatban felvázolt fejlesztések egyik kiemelten fontos követelménye az, hogy hazánk évről-évre több- és több, szakszerű öntözésbe vont termőterülettel rendelkezzen! Mielőbb el kell érjük azt, hogy a tavaszi vetésterületeknek 95-100 %-át öntözni tudjuk. Ezzel párhuzamosan az őszi tározó öntözést is meg kell honosítsuk Magyarországon.
1.6.
A hazai- és a nemzetközi oktatási turizmust, a falusi- és a vadászati turizmust, termál-, ill. egészségturizmust, valamint a hajósturizmust, fellendítjük!

Közel 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-, 50 millió angol, 55 millió olasz, 8 millió svájci-, 15 millió holland-, 55 millió francia EU- állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.

Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból, - Szeged vendégszerető városának- és a Tisza mentén élő embereknek, hány potenciális turistája, vagy befektetője származhatna.

Elsősorban luxushajókkal, elegáns repülőgépekkel, luxusvonatokkal kellene idehozni őket. (Természetesen ötcsillagos színvonalú be- és visszaszállításra, ill. elszállásolásra, kosztolásra gondolok.)

Kérem számoljanak alaposan utána. Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!
1.7.
Nagy kapacitású új hajógyárakat építünk- és új nagy kapacitású, exkluzív termálkórházakat, termál tanszállodákat létesítünk Szegeden és a Város térségében, valamint a Tisza mentén!
1.8.
(T. Olvasó! A korrupciónak azzal a válfajával egyáltalán nem találkoztam Ausztriában, mint amilyen súlyos vétkesség Magyarországon, - ebben a témacsoportban is-, teret nyert. A jó szándékú rendelet ellenére, - elsősorban a multik-, folyamatosan bevezetik a csapadékvizet a szennyvízcsatornákba. Az hírlik, hogy az e felett szemet hunyók eléggé népes tábora, időről-időre nagy összegű csúszópénzeket kap.)

Megjegyzés:
Számításaim szerint; a csapadékvíz megmentésével és intenzív hasznosításával, csupán a Budapesti Kórházak-, rendelőintézetek-, idősek otthonai, minisztériumok, iskolák, óvodák, stb. évente legalább 2,5 milliárd Ft-ot tudnának megtakarítani. Ezen túl a gyerekek, idősek, a kiemelt osztályok és nem utolsó sorban a kórház személyzete, napról-napra tiszta, - a Hamburgihoz hasonló-, vízminőséget kaphatna.

A folyamatos öntözéssel- és locsolással, -a forró nyári napokon-, a túlmelegedő kórtermekben szenvedő betegeken tudnánk segíteni! A kórházak-, iskolák-, más intézmények, ill. cégek parkjaiban jól gondozott, felüdülést jelentő szökőkutakat, kerti-tavakat, elegáns hűsölőket lehetne üzemeltetni. A parkokat-, tereket folyamatosan öntözhetnénk, locsolhatnánk!

2.
Az új 1000 millió m³ - es befogadó kapacitású víztározóra alapozva, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Szegeden és a Város térségben élő kiskert- és termőföld tulajdonosok, - olcsó tiszta, egészséges vízzel -, egész évben öntözhessék a termőtalajokat, a kerteket és az utcákat. A T. Város- és az Intézmények öntözni tudják a tereket, parkokat, utakat.

(A porszennyezés lecsökken, a lakókörnyezetük sokkal élhetőbbé válik!)
2.1.
A 2. pontban foglaltakkal párhuzamosan cca. 100.000 kiskerttulajdonost vonunk be a reform- és bio élelmiszer termesztésbe, - a Hollandiában, Németországban, Ausztriában meghonosított, legmodernebb termesztési technológiával.

Ez a 100.000 kistermelő lesz az egyik jelentős beszállítója, a T. Város határában felépített bébiétel gyáraknak és a nagy kapacitású reform élelmiszer üzemeknek. (Prognosztizálható az, hogy a jó megélhetési források miatt, sok új gazdálkodó, vállalkozó fog letelepedni Szegeden és a térségében.)

3.
A T. Város lakosságának a Hannoverihez hasonló ivóvízellátást biztosító objektumokat létesítünk, melyek biztosítják a magas színvonalú ivóvízellátást. Kiemelt vízminőséget kapnak a klinikák, kórházak, óvodák, iskolák, az új tágas-egészséges tornatermek, a 100-150 főnél nagyobb létszámú munkahelyek és a családok.

4.
Ez a tervkoncepció megmásíthatatlanul tűzi zászlajára azt a nemes szándékú célt, hogy Szegedet-, a Város környékének lakosságát, valamint a turistákat, saját termelésű élelmiszerekkel látjuk el.
4.1.
A Szegedi lakosság vezetésével felépítünk egy új, nagy kapacitású cukor- és csokoládégyárat, melyet az egész évben, (fagymentes napokon!), öntözhető táblákról származó kiváló alapanyagokkal látunk el. (Hazánk jelenleg évente 220-250 ezer tonna, - kétes minőségű, méregdrága-, cukrot importál!)
4.2.
Szegednek lesz két saját, modern, nagy kapacitású, több funkciós új vágóhídja, két új modern hústermék gyára, két nagy kapacitású, modern kenyérgyára, továbbá egy, - EU- színvonalon működő-, tej- és sajtgyára, valamint több saját élelmiszer bevásárlóközpontja.
4.3.
A saját vágóhidak, tej-, sajt és kenyérgyárak kizárólag friss, - a farmerjeink által megtermelt alapanyagokat-, dolgoznak fel.
4.4.
A fentebb említett saját bevásárlóközpontjainkban, elsősorban a mi farmerjeink (L: 2.1. pont), által előállított, egészséges, kiváló minőségű, megfizethető termékeket kínálunk a Szegeden és a környéken élő lakosságnak, ill. turistáknak.
4.4.1.
A T. Olvasó bizonyára tudja azt, hogy mértékadó források szerint is, - az utóbbi két évtizedben-, az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelye mi magyarok lettünk!)

5.
Fentebb is említettem már, hogy a fenti fejlesztések I – II. lépcsőjében legalább 204.400 új munkahelyet teremtünk a térségben!
5.1.
A fenti fejlesztésekkel párhuzamosan, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésére, szintén komoly lépéseket teszünk. (A kiváló minőségű tiszavíz- és a megmentett csapadékvíz, folyamatosan bent lesz a Városban és a város határában, mellyel tetszés szerint lehet öntözni a házikerteket, a termőföld területeteket, a teljes vegetációt. A térség mikroklímája gyökerestől megváltozik, a T. Város és környéke sokkal élhetőbbé válik.)

6.
A fenti projektek felkarolása esetén; Szegeden megnyitjuk a D-Alföldi Hajós- Vízgazdálkodási, Öntözéses Növénytermesztési- Kertészeti és Élelmiszergazdasági közép- és főiskolák Központját és ezek Tangazdaságait.

Említettem már; ezeket a fejlesztéseket az EU (közel) 100 % -os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

7.
Számításokat végeztem a bevételekre vonatkozóan is. Amennyiben 2018. kora tavaszán megkezdjük a fenti munkálatokat, a
7.1.
Bébiétel gyár: 2020-ban cca. 6 millió Euró bevételt,
7.2.
A reformélelmiszer gyár: 2020-ban cca. 8 millió Euró bevételt,
7.3.
A cukor- és csokoládégyár: 2020-ban cca. 12 millió Euró bevételt,
7.4.
A víztározó-, hajógyár (az új turizmusfejlesztésekkel együtt), ivóvíz és a vízi-szállítmányozással : 2022-ben cca. 4,5 milliárd Euró bevételt,
7.5.
A vágóhíd-húsgyár, kenyérgyár, sajtgyár és a saját bevásárló központok 2022-ben: cca. 8 milliárd Euró bevételt realizálhatnak.
7.6.
Az első teljes év 2022/2023-ban várható: ennek az évnek a bevétele legalább 18 - 20 milliárd Euró lesz.
7.7.
Amennyiben a T. Város felvállalja, a fentebb említett Tisza és régiója gazdaságvezető szerepet, 2023 – ban az éves bevétel elérheti a 110 milliárd Eurót.

7.8.
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg), Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg) és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége,
Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki,

az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét…
(Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd € lesz...)

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)


Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Prognosztizálni lehet azt, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák.

Megjegyzés:

Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.

Ezúton szeretném megköszönni a T. Olvasó levelét, kérdését, észrevételét! Ezekre igyekszem időben válaszolni.

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK


Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni...

Nature- lover: Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Saját erőből, 3 nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre...

Dr.Botka László Polgármesternek, kollégáinak és a lakosság munkásságának oroszlánrésze van abban, hogy Szeged Megyei Jogú Város már napjainkban is gyönyörű. Ám sokkal vonzóbb és egészségesebb is lehetne...

Nyíregyháza megyei jogú Város és térsége is hasznos tagja lesz a Szeged által integrált vízgazdaságfejlesztési társaságnak

Debrecen megyei jogú Város és térsége is hasznos tagja lesz a Szeged által integrált vízgazdaságfejlesztési társaságnak

Szolnok megyei jogú Város és térsége is hasznos tagja lesz a Szeged által integrált vízgazdaságfejlesztési társaságnak

A helytelenül megépített Keleti Főcsatorna (98 km hosszú)

Marosvásárhely DE: Neumarkt is hasznos tagja lehet a Szeged által integrált vízgazdaságfejlesztési társaságnak

Normal-faház a jachtkikötőhöz...

Vízierőmű Ibbsnél...

Extra-faház a jachtkikötőhöz...

80 év vízeresztései (vízpazarlás!) a Balatonból...

Exclusív, ötcsillagos hajójáratok Szegedről - Tokajba... (Hódmezővásárhelyen, Csongrádon, Szolnokon, Tiszalökön egy-egy hangulatos, ötcsillagos éjszakával...)

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben...

Elsősorban a tavaszi vetéseket, folyamatosan öntöznünk kell...

Hazánk és az EU hajósai szívesen parkoltatnák nálunk hajóikat...

Für die Yachtbesitzer...

Für die Yachtbesitzer...

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és 3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

A világhírű Tokaji Aszú...

Magyarországon évente 131.600 ember hal meg. Az éves fogyás közel 40.000 fő. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

A világhírű Béres-Tokaji Furmint...

Hazánk évente legalább 6,5 milliárd m3 édesvizet pazarol el! Ennek éves értéke: legalább 6,5 ezer milliárd Ft...

Aktív víz...

Aktív víz...

Élelmiszer- és ivóvízhiány fenyeget...

Budapest

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket...

Arad Város és térsége is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

Brassó Város is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Nyugat Magyarország és a D-Dunántúl is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Agrárgépek

Agrárgépek

Napraforgó...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!