Kérem a T. Olvasót, értsen egyet azzal, hogy Magyarország gazdasági függetlenségét nem szabad feladni. Hazánk az élelmiszergazdaság tekintetében, képes felvenni a versenyt Hollandiával, Dániával, Ausztriával... Motto: a jót soha nem késő elkezdeni. (L. még: angol, német nyelvű oldalak.) "> Kérem a T. Olvasót, értsen egyet azzal, hogy Magyarország gazdasági függetlenségét nem szabad feladni. Hazánk az élelmiszergazdaság tekintetében, képes felvenni a versenyt Hollandiával, Dániával, Ausztriával... Motto: a jót soha nem késő elkezdeni. (L. még: angol, német nyelvű oldalak.) ">


A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Minden jog fenntartva!

Tisztelt Olvasó!

Intenzívebben 2000 - ben kezdtem el ezt a munkát. Azóta legalább 58.000 mérnökórai ráfordítással eddig jutottam el.

A Nyugat-Dunántúl és Sárbogárd térsége a Dunántúlon elfoglalt centrális fekvésével, - a jelen dolgozatban foglalt fejlesztések szempontjából-, a Mezőföld egyik legfontosabb Városa. Ennek a közel 19.000 hektáros közigazgatási területű, jelenleg csupán 12 ezer lakosú Városnak és a Dél-, valamint a Nyugat-Dunántúli térségnek a természeti adottságai-, a földrajzi fekvése-, a magas szaktudással, szorgalommal megáldott lakossága adott nekem inspirációt arra, hogy felvázoljam a térség, - reálisan elérhető-, jövőképét.

Egyebek mellett azért döntöttem úgy, hogy jelen tervkoncepciómba beavatom a nyilvánosságot, mert az Önök sokkal jobb sorsra érdemes, az alábbi fejlesztésekkel érintett Dél- és Nyugat-Dunántúli térsége, a gazdasági és kulturális lehetőségeket illetően-, mindmáig parlagon hever. Nagyon sajnálatos tény- és roppant komoly gond az, hogy Hazánkban több településvezetés is „megpántlikázza” a jobbító szándékú javaslatokat. Pártállás szerint válogatnak! Ez azonban nagyon rossz gyakorlat azért, mert beszűkíti Magyarország gazdasági- és kulturális fejlődését.

Ám az ilyen egyéneken, - az alkotásra képes magyar embereknek-, túl kell lépniük, mégpedig a lehető legegyszerűbb módon: önszerveződésekkel. Olyan gazdasági együttműködésekre van lehetősége és szüksége Dél- és Nyugat-Dunántúlnak, a kapcsolódó városoknak és a fejlesztésekkel érintett települések lakosságának, mely Önöket megkerülhetetlenné teszi.

Tehát, az alábbi fejlesztések térségében lakó családok, ne várjanak senkire! Saját sorsuk alakítását ne bízzák másokra.

Kérem ne feledjék el azt, hogy az EU nem a politikusokat, - nem a saját zsebüket két kézzel tömő egyéneket-, hanem Önöket, a városban és a térségben élő családokat segíti a közel 100 %-os vissza nem térítendő támogatásokkal.

Ezért saját elhatározásukból alakítsanak kft-t, vagy rt-t azokra a tevékenységekre, melyek az alább felsoroltak közül megtetszenek Önöknek.

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy a jelen dolgozatban foglalt projektek, a külföldi munkavállalásra kényszerült Honfitársaink közül, legalább 200.000 - 250.000 embert hazahívnak.

1.
Sárbogárd- és térsége integrálásával,

a fentebb már körvonalazott 3 nagy víztározó vonzáskörzetében megvalósuló fejlesztésekre-, a T. lakosság!, egy 600 milliárd Ft összértékű gazdaságfejlesztési lehetőséget kaphat az EU-tól. Ennek a kiemelten fontos néhány részlete:
1.1.
Szeretném megfogalmazni, hogy a 3 nagy víztározó környékén élő jelenleg mintegy 50.000 fős lakosság megérdemli azt, hogy a jövőben-, egész évben, (a jégmentes napokon!), hajóval is el lehessen érni a fejlesztéssel érintett településeket.

Egy nagyszabású vízgazdálkodási terv realizálásával-, - valamint a Balatonból éves szinten elpazarolt cca. 355 millió m3/év „balatonvíznek” a megmentésével és annak intenzív hasznosításával-, el tudjuk érni, hogy az egész évben hajózhatóvá tett Sió- és a Sárvíz csatornáról, a Velencei tóról, Székesfehérvárról, a Dunáról és a Tiszáról személy- és teherszállító hajókkal is elérhessük majd a Dél- és Nyugat-Dunántúl térségét.
Megjegyzés: (Balatonvíz pazarlás: az elmúlt 96 évnek az éves átlagszáma: 355 millió m3 „balatonvíz”. Ezt a kincset érő vízkészletet, évről-évre, hasznosítás nélkül leeresztik a Dunába…)

Jelen dolgozatban felvázolt fejlesztések egyik kiemelten fontos követelménye az, hogy Hazánk évről-évre több- és több, szakszerű öntözésbe vont termőterülettel rendelkezzen! Mielőbb el kell érjük azt, hogy a tavaszi vetésterületeknek 95-100 %-át öntözni tudjuk. Ezzel párhuzamosan az őszi tározó öntözést is meg kell honosítsuk Magyarországon.

Tehát Sárbogárdról és a 3 nagy víztározó térségéből, személy- és teherszállító hajókkal utazhatunk a Balatonra, Budapestre, vagy a déli tengerekre. Az új hajóútvonalak mentén a Sárbogárd Városban-, valamint a 3 nagy víztározó vonzáskörzetében gazdálkodóknak és a házikerteknek friss, tiszta öntözővizet biztosítunk!
Ennek a beruházásnak a teljes kivitelezési ideje: cca. 2x6-7 év.
1.2.
A fentebb felsorolt új hajóútvonalak mentén, Önökkel és más bedolgozókkal együtt szeretnék megépíttetni három db., egyenként cca. 280 - 350 millió m³ befogadó kapacitású víztározót. A Sárbogárd térségében megépült víztározót egy 200 méter hasznos-meder szélességű, hajózható csatornával, hajózsilippel csatlakoztatjuk az érintett városokhoz.
1.3.
A 3 nagy víztározón 30-35.000 db hajó- és jachtkikötőt létesítünk, továbbá 600 tonnás kis-uszályokat: (30 kamionrakomány), közlekedtetünk.
Az új hajóút D-i irányban csatlakozni fog a Dunához és a Tiszához, - a Sió csatornán-, ill. a Bezdánnál lévő Duna-Tisza csatornán át.

(Amennyiben valóra válik az, amit a kormány a 2014-évi választások előtt kezdett hangoztatni; nevezetesen: „egy új Dunaújváros - Szolnok közt haladó Duna-Tisza csatorna megépítését”, akkor természetesen ahhoz is csatlakozunk.)

Tehát Sárbogárdról-, a 164 balatoni településről, a 3 nagy víztározó térségéből hajóval lehet majd utazni- és fuvarozni Szegedre, Hódmezővásárhelyre, Csongrádra, Szolnokra, Püspökladányba, Tokajba, Vásárosnaményba, Mátészalkára. Be tudunk kapcsolódni az EU- DMR 3.300-3.500 fkm. hosszúságú folyamhajózási csatornájába.
1.4
A fentieken túl; a térségből hajóval lehet majd utazni Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba, ill. Belgrádba és a Fekete tengerre.
1.5.
Az új hajóutak mentén, - a termőtalajok intenzív öntözésére-, jelentős kapacitású öntözőfürtöket alakítunk ki!

A ma élő emberek-, gyermekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, valamint vízerőműveket, új hajóutakat, új öntözőfürtöket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Az itt tárgyalt kiugrási lehetőség figyelemmel van arra, hogy Magyarország, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 20-25 %-át hasznosítja! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy mi magyarok, legalább 4 - 5 - ször jobban élhetnénk. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Olaszország. Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4 - szer, Olaszországban 4-szer magasabb, mint Magyarországon.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az alább felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.
(L: az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek értéke évente: legalább 400 milliárd Ft/év. Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek a veszteségnek az értéke évente: legalább 6.000 milliárd Ft/év.)
Kérem a T. Olvasót, gondoljon bele: mi magyarok ennyire gazdagok lennénk? Minden évben kidobhatunk az ablakon, legalább 6.000-6.400 milliárd Ft-ot?

2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

Idézet: "Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből Sárbogárd Városának és a Nyugat Dunántúlon lévő térségeknek is részesednie kell.

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyek védelmét lentebb olvashatják!
(Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: ez a térség jelenleg, a potenciális lehetőségeinek max. 20-25 %-át hasznosítja.
Másként megfogalmazva, ez azt jelenti, hogy a Dél- és Nyugat-Dunántúlon, valamint a térségben lakó emberek, - a jelenlegi állapotokhoz viszonyítva-, legalább 4-5 - ször jobban élhetnének!

Ennek a hogyanjáról szól ez a dolgozatom.

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le.
A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek) A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.

Szeretném tájékoztatni a T. Olvasót arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

Életpályamodell:
eletpalyamodell
(Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa!)


Melyek azok a „nem csodaszerek”, amelyekkel a fejlesztések I-IV. lépcsőjében, - az alkotó lakossággal szövetkezve-, Sárbogárdon és a 3 nagy víztározó térségben, (L.: lentebb.), legalább 490.800 új munkahelyet és biztos megélhetést teremthetünk?
Ezek a nagyon nagy lehetőségek, - egyebek mellett-, a 3 nagy víztározó környékének a kitűnő földrajzi fekvésében-, a hatalmas mennyiségű, természetes vízkészletek megmentésében, annak intenzív hasznosításában, a turizmusfejlesztésben, valamint a házikerteknek- és a termőtalajoknak az intenzív öntözésében vannak. (A házikerteknek az intenzív hasznosításából, egy-egy családnak a bevétele évente elérheti a 8-10 millió Ft-ot.)

Jelen dolgozatomban foglalt fejlesztésekből, az érintett településeknek; 10 éven belül meg fog duplázódni a lakossága, az ingatlanárak megtriplázódnak. A fejlesztések I-IV. ütemének végére, a térségben az új munkahelyek száma legalább 490.800 -rel fog emelkedni. A 3 új, nagy víztározó vonzáskörzetében, az éves gabonatermés, a jelenleginek legalább a 2,5 – szeresére, a haszonállat-tartás, a hús-, tej-, a tojástermelés-, a vágóbaromfi tartás a jelenleginek a 3 - szorosára fog növekedni. A házikertek- és a termőföldek szükség szerinti, folyamatos öntözési lehetőségének megteremtésével a zöldség-, gyümölcstermelés a jelenleginek a többszörösére fog növekedni.

Mindezek realizálása érdekében; a 3 nagy víztározó vonzáskörzetében élő lakosságnak, az a teendője, hogy a jövőben olyan vezetőket válasszanak, akik ezeket a fejlesztéseket támogatják!

Ne engedjék meg azt, hogy a „farka csóválja a kutyát”.

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, cca. 6,5 - 7 millió embernek!, nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 - 600.000 Honfitársam is elolvashatja, (és az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc
1.6.
A hazai- és a nemzetközi turizmust, falusi- és vadászati turizmust, egészségturizmust, a termálturizmust-, ill. hajósturizmust fellendítjük!

Közel 7 millió osztrák, cca. 75 millió német, 55 millió olasz, 8 millió svájci-, 15 millió holland, 100 millió orosz, 50 millió angol, 55 millió francia EU- állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.

Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 365 millió módos külföldi polgárból hány potenciális turistánk, befektetőnk származhatna. Elsősorban luxushajókkal, luxusrepülőgépekkel, luxusvonatokon kellene be- és hazautaztatni őket. (Természetesen ötcsillagos színvonalú be- és visszaszállításra, ill. elszállásolásra, kosztolásra gondolok.)

Kérem számoljanak csak alaposan utána. Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!
1.7.
Hajógyárakat-, hajószerviz-állomásokat építünk- és új nagy kapacitású, exkluzív termálfürdőket, termál tanszállodákat létesítünk Sárbogárdon és a 3 nagy víztározó vonzáskörzetében!
1.8.
(T. Olvasó! A korrupciónak azzal a válfajával egyáltalán nem találkoztam Ausztriában, mint amilyen súlyos vétkesség Magyarországon, - ebben a témacsoportban is-, teret nyert. A jó szándékú rendelet ellenére, - elsősorban a multik-, folyamatosan bevezetik a csapadékvizet a szennyvízcsatornákba... Az hírlik, hogy az e felett szemet hunyók eléggé népes tábora, időről-időre nagy összegű csúszópénzeket kap.)

Számításaim szerint; a csapadékvíz megmentésével és intenzív hasznosításával, a térségben lévő, továbbá a Budapesti Kórházak-, rendelőintézetek-, idősek otthonaiban, a minisztériumok, iskolák, óvodákban évente legalább 8 milliárd Ft-ot tudnának megtakarítani. Ezen túl a gyerekek, idősek, a kiemelt osztályok és nem utolsó sorban a kórház személyzete, napról-napra tiszta, - a Hamburgihoz hasonló-, vízminőséget kaphatna.

A folyamatos öntözéssel- és locsolással, -a forró nyári napokon-, a túlmelegedő kórtermekben szenvedő betegeken tudnánk segíteni! A kórházak-, iskolák-, más intézmények, ill. cégek parkjaiban jól gondozott, felüdülést jelentő szökőkutakat, kerti-tavakat, elegáns hűsölőket lehetne üzemeltetni. A parkokat-, tereket folyamatosan öntözhetnénk, locsolhatnánk!

2.
A víztározókra alapozva megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Sárbogárdon és a 3 nagy víztározó vonzáskörzetében élő termőföld- és kiskert tulajdonosok, - olcsó tiszta, egészséges vízzel!-, egész évben öntözhessék a kerteket, a termőtalajokat, az utcákat. Az érintett Városok- és az Intézmények öntözni tudják majd a tereket, parkokat, utakat. (A porszennyezés lecsökken, a lakókörnyezet felpezsdül, sokkal élhetőbbé válik!)
2.1.
A 2. pontban foglaltakkal párhuzamosan, - a 3 nagy víztározó vonzáskörzetében-, cca. 240.000 kiskerttulajdonost vonunk be a reform- és bio élelmiszer termesztésbe, - az Ausztriában, Hollandiában, Németországban, Svájcban, Franciaországban meghonosított, legmodernebb termesztési technológiával. Ez a 240.000 kistermelő lesz az egyik jelentős beszállítója, a 3 víztározó vonzáskörzetében felépített bébiétel gyáraknak, a nagy kapacitású reform élelmiszer üzemeknek, a csokoládé- és cukorgyáraknak. (Biztonsággal prognosztizálható az, hogy a jó megélhetési források miatt, sok új gazdálkodó, vállalkozó fog letelepedni Sárbogárdon és a T. Város által integrált 3 nagy víztározó vonzáskörzetében.

3.
A 3 nagy víztározó vonzáskörzetében lévő Városok lakosságának a Hannoverihez hasonló ivóvízellátást biztosító objektumokat létesítünk. Kiemelt vízminőséget kapnak a kórházak, óvodák, idősek otthonai, bölcsődék, iskolák, a 100-150 főnél nagyobb létszámú munkahelyek és a családok.

4.
Ez a tervkoncepció megmásíthatatlanul tűzi zászlajára azt a nemes szándékú célt, hogy a Dél- és Nyugat-Dunántúlt-, a környék lakosságát, valamint a turistákat, saját termelésű élelmiszerekkel látjuk el.
4.1.
A Dél- és a Nyugat-Dunántúli lakosság vezetésével felépítünk két új, nagy kapacitású cukor- és csokoládégyárat, melyet az egész évben, (fagymentes napokon!), öntözhető táblákról származó kiváló alapanyagokkal látunk el. (Hazánk jelenleg évente 220.000 - 250.000 tonna, - kétes minőségű, méregdrága-, cukrot importál!)
4.2.
A Dél- és Nyugat-Dunántúli térségnek lesz öt saját, modern, nagy kapacitású, több funkciós új vágóhídja, öt új modern hústermék gyára, öt nagy kapacitású, modern kenyérgyára, továbbá négy-, - EU- színvonalon működő-, tej- és sajtgyára, valamint több saját élelmiszer bevásárlóközpontja.
4.3.
A saját vágóhidak, tej-, sajt és kenyérgyárak kizárólag friss, - a farmerjeink által megtermelt alapanyagokat-, dolgoznak fel.
4.4.
A fentebb említett saját bevásárlóközpontjainkban, elsősorban a mi farmerjeink (L: 2.1. pont), által előállított, egészséges, kiváló minőségű, megfizethető termékeket kínálunk a 3 nagy víztározó környékén élő lakosságnak továbbá a turistáknak.
4.4.1.
A T. Olvasó bizonyára tudja azt, hogy mértékadó források szerint is, - az utóbbi két évtizedben-, az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelye lettünk!)

5.
Fentebb is említettem már, hogy a fejlesztések I–IV. lépcsőjében cca. 490.800 új munkahelyet teremtünk az érintett térségekben!
5.1.
A felvázolt fejlesztésekkel párhuzamosan, - a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésére-, szintén komoly lépéseket teszünk. (A kiváló minőségű „balatonvíz”, a folyóvíz- és a megmentett csapadékvíz, folyamatosan bent lesz az érintett településekben és ott lesz a városok határában. Tetszés szerint lehet öntözni majd a termőföld területeteket, a házikerteket, a teljes vegetációt. Az érintett térségek mikroklímája gyökerestől megváltozik. A települések és azok környéke sokkal élhetőbbé válik.)

6.
A fenti projektek felkarolása esetén; Sárbogárdon nyitjuk meg, a D-I Dunántúli Nemzetközi Hajós- Vízgazdálkodási, Öntözéses Növénytermesztési- Kertészeti és Élelmiszergazdasági közép- és főiskolát és ezek Tangazdaságait…

Ezeket a fejlesztéseket az EU (közel) 100 % -os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

7.
Számításokat végeztem a bevételekre vonatkozóan is. Amennyiben 2017. tavaszán megkezdjük a fenti munkálatokat, a
7.1.
Bébiétel gyárak: 2020-ban cca. 6 millió Euró bevételt,
7.2.
A reformélelmiszer gyárak: 2020-ban cca. 15 millió Euró bevételt,
7.3.
A cukor- és csokoládégyárak: 2020-ban cca. 46 millió Euró bevételt,
7.4.
A víztározók-, hajógyárak (az új turizmusfejlesztésekkel, ivóvíz és vízi-szállítmányozással együtt),: 2022-ben cca. 14 milliárd Euró bevételt,
7.5.
A vágóhidak, húsgyárak, kenyérgyárak, sajtgyárak és a saját bevásárló központok 2022-ben: cca. 15 milliárd Euró bevételt realizálhatnak.
7.6.
Az első teljes év 2023/2024-ben várható: ennek az évnek a teljes bevétele legalább 40–45 milliárd Euró lesz.

7.7.
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg), Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg) és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége,
Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét.
(Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd € lesz.)

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

(Megjegyzés: Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.)

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK

Amint fentebb is említettem már, ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi.

Prognosztizálni lehet azt is, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák.

Ezúton szeretném megköszönni a T. Olvasó levelét, kérdését, észrevételét! Ezekre igyekszem időben válaszolni.

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni.

Nature- lover: Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg...

Magyarországon 2015-ben 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás: közel 40.000 volt. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német orosz ny. webold.

Öntözőtelepek és vízierőművek Ausztriában...

80 év vízeresztései a Balatonból: 1 tómm = 600.000 m3 balatonvíz...

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és 2,5-3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

Aktív víz...

Az emberi szervezet elsavasodása, legalább 16 féle betegséget idéz elő...

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben...

Két gyönyörű, német luxushajó a Belgrádi Kikötőben, a Duna és a Száva összefolyásánál...

Hollandiában: víztározó, közúti aluljáróval...

Hollandiában...

Aktív víz...

Aktív víz...

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

Ahol a talpalatnyi földet is megbecsülik...

Ha nem művelnék meg, éhenhalnának...

Ezek a termőhelyek mentik meg az éhezéstől az embereket...

Racionális vízgazdálkodással, Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és cca. 2,5 - 3 - szor több haszonállatot lehetne tartani...

Szerintem ilyen egy minta Székely-Magyar család...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emeberenek is elválasztanak bennünket...

Poratka (felnagyított kép). A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

Vadászvendégeiknek építették az osztrák sógorok...

Városnéző vízibusz: At. 2014.10.15-én

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Napraforgó, melynek intenzív beporzásával a terméseredmények megduplázhatók...

Öntözéses gazdálkodással a terméseredmények megduplázódnak, aktív beporzással, a minőség megtriplázódik...

Aki szereti és megbecsüli a méheket... A méhek beporzó munkája felmérhetetlen eredményeket hoz az élelmiszergazdaságban is és a természetvédelemben is...

A méz legalább 190 féle tápanyagot tartalmaz...

A farmer tisztában van azzal, hogy mit eszik, mit ad enni a családjának! (Az utóbbi két évtized országvezetése idézte elő azt, hogy hazánk az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelyévé vált...)

Az egész évben gondosan öntözött házikertekből évente 8-10 millió Ft lehet a bevétel...

A Tisza és a Bodrog összefolyása Tokajnál. Budapesttel, Hódmezővásárhellyel, Püspökladánnyal, Körmenddel és a többi városunkkal karöltve, az EU egyik legimpozánsabb kikötővárosát építjük fel ezen a helyen...

A tavaszi vetéseket öntözni kell, sőt az őszi tározó öntözés is nélkülözhetetlen...

A talajművelő kisgépek kiváltják a nehéz fizikai munkát!

Nem keveri fel a sok-sok port!

Magyarország eper nagyhatalom lehetne... A német piac bármennyi epret befogadna!

A tavaszi vetéseket öntözni kell, sőt az őszi tározó öntözés is nélkülözhetetlen...

Egy ilyen kiváló tenyészkoca egy egész család megélhetését pozitívan befolyásolja...

A tavaszi vetéseket öntözni kell, sőt az őszi tározó öntözés is nélkülözhetetlen...

Andrássy-kastély Tiszadobon, a Tisza partján... Napjainkban még nehézkes oda turistákat vinni! Ám hajóval... Nagyon nagy lehetőségek ezek!

Az Andrássy-kastély

Az ember sem terhelhető a végletekig...

Esővíz hasznosítás Hollandiában...

Balaton

Balaton

Szomjúság...

A szarvasmarha tartás öntözött, jó legelő nélkül sok bajjal-gonddal jár...

A világ ivóvízimportja már nagyban folyik...

Az aszály mindent elsöpör...

Aratás... (Az éhinség az aszállyal kezdődik!)

Hoesch GmbH

Homokvihar Zalában 2015.03.28-án

Homokvihar Hajdú-Biharban 2015.04.01-én


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!