A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

Legfontosabb cél: "aktív vizet" kínáljon családjának. (L.: lent.)

Püspökladány az Ungvár-, Nyíregyháza-, Debrecen-, Nagyvárad-, Gyula-, Békéscsaba-, Szolnok-, Eger főközlekedési utak, valamint a vasútvonalak miatt-, továbbá a közel 19.000 hektáros közigazgatási területével, az Alföld egyik legjelentősebb, centrális fekvésű városa. Ennek a jelenleg csupán 15 ezer lakosú Városnak a természeti adottságai-, a földrajzi fekvése-, a komoly szaktudással és szorgalommal, igyekezettel megáldott lakossága késztetett arra, hogy felvázoljam a T. Város, - reálisan elérhető-, jövőképét.

1.
Püspökladány- és térsége fejlesztéseinek első lépcsőjében:

A T. Város mintegy 60 milliárd Ft összértékű gazdaságfejlesztési projektet kaphat az EU-tól. Ennek a kiemelten fontos néhány részlete:
1.1.
A Püspökladányban és környékén élő lakosság megérdemli azt, hogy a jövőben hajóval is el lehessen érni a T. Várost. Egy nagyszabású vízgazdálkodási tervvel-, el tudjuk érni, hogy az egész évben hajózhatóvá tett Balatonról, a Tiszáról és a Dunáról, (jégmentes napokon), személy- és teherszállító hajókkal is elérhessük Püspökladányt, ill. Püspökladányból Kabát, Nádudvart, Balmazújvárost, Hajdúszoboszlót, Debrecent, Hajdúböszörményt, Hajdúnánást, Tiszalököt, Tokajt, Mátészalkát, Vásárosnaményt.
Egy másik irányban Budapestet, Bécset, Belgrádot és a déli tengereket.

Az új hajóútvonalak mentén a T. Püspökladány Városban- és a környék településein gazdálkodóknak friss, tiszta öntözővizet biztosítunk! Ennek a beruházásnak a teljes kivitelezési ideje: cca. 2x6-7 év.
1.2.
Az új hajóútvonalak mentén, Önökkel szeretnék megépíttetni egy cca. 600 millió m³ befogadó kapacitású víztározót, melyet egy 200 méter hasznos-meder szélességű, hajózható csatornával, hajózsilippel csatlakoztatunk Püspökladányhoz.
1.3.
A víztározón 3.000 db jachtkikötőt létesítünk, továbbá 600 tonnás kis-uszályokat: (30 kamionrakomány), közlekedtetünk.
Az új hajóút É-i irányban csatlakozni fog a Tiszához, majd a Dunához, - a Bezdánnál lévő Duna-Tisza csatornán át. Püspökladányból hajóval el lehet majd érni Győrt, Keszthelyt, Zalaegerszeget, továbbá be tudunk kapcsolódni az EU- DMR 3.300 – 3.500 fkm. hosszúságú folyamhajózási csatornájába…
1.4
Püspökladányból hajóval lehet majd utazni Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba, vagy Belgrádba, ill. a Fekete tengerre.

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyek védelmét kissé lentebb olvashatják!
(Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: ez a térség jelenleg, a potenciális lehetőségeinek max. 20-25 %-át hasznosítja.
(Másként megfogalmazva, ez azt jelenti, hogy a Püspökladányban és a térségben lakó emberek, - a jelenlegi állapotokhoz viszonyítva-, legalább 4-5 ször jobban élhetnének!

Ennek a hogyanjáról szól ez a dolgozatom.)

Egyebek mellett azért döntöttem úgy, hogy jelen tervkoncepciómba beavatom a nyilvánosságot, mert az Önök sokkal jobb sorsra érdemes T. Városa, - páratlan lehetőségeit illetően-, régóta parlagon hever. (Nagyon sajnálatos tény- és roppant nagy gond az, hogy a városvezetés megpántlikázza a jobbító szándékú javaslatokat. Pártállás szerint válogatnak!) Ez azonban nagyon rossz gyakorlat azért, mert erősen beszűkíti a Város és hazánk gazdasági-, kulturális lehetőségeit.

Ám ezeken az egyéneken, - az alkotásra képes magyar embereknek-, túl kell lépniük, mégpedig a lehető legegyszerűbb módon: önszerveződésekkel. Olyan gazdasági együttműködésekre van lehetősége és szüksége Püspökladány és térsége lakosságának, mely Önöket teszi megkerülhetetlenné, nem pedig fordítva!

T. Püspökladányban és a térségben élő családok, ne várjanak senkire! Saját sorsuk alakítását ne bízzák másokra. Kérem ne feledjék el azt, hogy az EU nem a politikusokat, - nem a saját zsebüket két kézzel tömő egyéneket-, hanem Önöket, tehát a T. Városban és a térségben élő családokat segíti a közel 100 %-os vissza nem térítendő támogatásokkal.

Saját elhatározásukból alakítsanak kft-t, vagy rt-t azokra a tevékenységekre, melyek az alább felsoroltak közül megtetszenek Önöknek.

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy ezek a projektek, a külföldi munkavállalásra kényszerült Honfitársaink közül, legalább 25-30 ezer embert hazahívnak.

Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5 - ször, Ausztriában 4 - szer, Olaszországban közel 4-szer magasabb, mint Magyarországon.

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le.
A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek) A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.

Idézet: "Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből Püspökladánynak és térségének is részesednie kell.

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani ezeket a fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.

(Pénzügyi lehetőségek: ajanlatok 7Ufa!)
Életpályamodell: eletpalyamodell

Melyek azok a „nem csodaszerek”, melyekkel a fejlesztések I-II. lépcsőjében, - az alkotó lakossággal szövetkezve-, Püspökladányban és környékén legalább 10.300 új munkahelyet és biztos megélhetést teremthetünk?
Ezek a nagyon nagy lehetőségek, - egyebek mellett-, a T. Város kitűnő földrajzi fekvésében-, a hatalmas mennyiségű, természetes vízkészletek megmentésében, annak intenzív hasznosításában, a turizmusfejlesztésben, valamint a házikerteknek- és a termőtalajoknak az intenzív hasznosításában vannak. (A házikerteknek az intenzív hasznosításából, egy-egy családnak a bevétele évente elérheti a 8 - 10 millió Ft-ot.)

Elöljáróban szeretném tájékoztatni Önt arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

Ezekből a fejlesztésekből a T. Városnak; 8 - 10 éven belül meg fog duplázódni a lakossága, az ingatlanárak megtriplázódnak. A fejlesztések I-II. ütemében a térségben az új munkahelyek száma legalább 10.300-re fog emelkedni… A Város éves gabonatermése, a jelenleginek legalább a 2,5 – szeresére, a haszonállattartás, a hús-, tej-, a tojástermelés-, a vágóbaromfi tartás a jelenleginek a háromszorosára fog növekedni. A házikertek- és a termőföldek szükség szerinti, folyamatos öntözési lehetőségének megteremtésével a zöldség-, gyümölcstermelés a jelenleginek a többszörösére fog növekedni.

Mindezek realizálása érdekében; Püspökladány és térsége lakosságának az első teendője az, hogy a jövőben olyan vezetőket válasszanak, akik ezeket a fejlesztéseket támogatják!

Ne engedjék meg azt, hogy a „farka csóválja a kutyát”.

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, cca. 6,5 - 7 millió embernek!, nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 27-28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 – 600.000 honfitársam is elolvashatja, (és az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc
1.5.
Részben említettem is már, hogy az új hajóutak mentén, - a termőtalajok intenzív öntözésére-, jelentős kapacitású öntözőfürtöket alakítunk ki!
1.5.1.
(A jelen dolgozatban felvázolt fejlesztések egyik kiemelten fontos követelménye az, hogy Hazánk évről-évre több- és több, szakszerű öntözésbe vont termőterülettel rendelkezzen! Mielőbb el kell érjük azt, hogy a tavaszi vetésterületeknek 95-100 %-át öntözni tudjuk. Ezzel párhuzamosan az őszi tározó öntözést is meg kell honosítsuk Magyarországon.)
1.6.
A hazai- és a nemzetközi turizmust, (falusi- és vadászati turizmust, termálfürdő, egészség, ill. hajósturizmust), fellendítjük!

Közel 50 Millió angol-, 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-, 55 millió olasz-, 8 millió svájci-, 15 millió holland-, 55 millió francia EU- állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.

Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem a T. Olvasó számára, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból hány potenciális turistánk, befektetőnk származhatna… Elsősorban luxushajókkal, luxusrepülőgépekkel, luxusvonatokkal kellene idehozni őket. (Természetesen ötcsillagos színvonalú be- és visszaszállításra, ill. elszállásolásra, kosztolásra gondolok.) Kérem számoljanak csak alaposan utána. Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!
1.7.
Új hajógyárat építünk- és új nagy kapacitású, exkluzív termálfürdőt, termál tanszállodát létesítünk Püspökladányban!
1.8:
(T. Olvasó! A korrupciónak azzal a válfajával egyáltalán nem találkoztam Ausztriában, mint amilyen súlyos vétkesség Magyarországon, - ebben a témacsoportban is-, teret nyert. A jó szándékú rendelet ellenére, - elsősorban a multik-, folyamatosan bevezetik a csapadékvizet a szennyvízcsatornákba... Az hírlik, hogy az e felett szemet hunyók eléggé népes tábora, időről-időre nagy összegű csúszópénzeket kap.)

Számításaim szerint; a csapadékvíz megmentésével és intenzív hasznosításával, csupán a Budapesti Kórházak-, rendelőintézetek-, idősek otthonai, minisztériumok, iskolák, óvodák, stb. évente legalább 2,5 milliárd Ft-ot tudnának megtakarítani. Ezen túl a gyerekek, idősek, a kiemelt osztályok és nem utolsó sorban a kórház személyzete, napról-napra tiszta, - a Hamburgihoz hasonló-, vízminőséget kaphatna.

A folyamatos öntözéssel- és locsolással, -a forró nyári napokon-, a túlmelegedő kórtermekben szenvedő betegeken tudnánk segíteni! A kórházak-, iskolák-, más intézmények, ill. cégek parkjaiban jól gondozott, felüdülést jelentő szökőkutakat, kerti-tavakat, elegáns hűsölőket lehetne üzemeltetni... A parkokat-, tereket folyamatosan öntözhetnénk, locsolhatnánk!

2.
Az új víztározóra alapozva megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Püspökladányban élő kiskert- és termőföld tulajdonosok, - olcsó tiszta, egészséges vízzel!-, egész évben öntözhessék a kerteket, az utcákat és a termőtalajokat. A T. Város- és az Intézmények öntözni tudják a tereket, parkokat, utakat, stb. (A porszennyezés lecsökken, a lakókörnyezet sokkal élhetőbbé válik!)
2.1.
A 2. pontban foglaltakkal párhuzamosan cca. 4.000 kiskerttulajdonost vonunk be a reform- és bio élelmiszer termesztésbe, - a Hollandiában, Németországban, Ausztriában meghonosított, legmodernebb termesztési technológiával. Ez a 4.000 kistermelő lesz az egyik jelentős beszállítója, a T. Város határában felépített bébiétel gyárnak és a nagy kapacitású reform élelmiszer üzemnek. (Prognosztizálható az, hogy a jó megélhetési források miatt, sok új gazdálkodó, vállalkozó fog letelepedni Püspökladány térségében.)

3.
A T. Város lakosságának a Hannoverihez hasonló ivóvízellátást biztosító objektumokat létesítünk, mely K-ről Debrecenig, D-ről Gyuláig, Ny-ról Szolnokig, É-ról Tiszafüredig biztosítja a magas színvonalú ivóvízellátást. Kiemelt vízminőséget kapnak a kórházak, óvodák, iskolák és a 100-150 főnél nagyobb létszámú munkahelyek és a családok.
3.1.
Püspökladányban létesítünk egy új, 250 ágyas termálkórházat.

4.
Püspökladányi lakosok vezetésével, visszaállítjuk a Kabai Cukorgyár „utódját”, de Püspökladány határában. Felépítünk egy új, nagy kapacitású cukor- és csokoládégyárat, melyet az egész évben, (fagymentes napokon!), öntözhető táblákról származó kiváló alapanyagokkal látunk el. (Hazánk jelenleg évente 220-250 ezer tonna, - kétes minőségű, méregdrága-, cukrot importál!)
4.1.
Püspökladánynak lesz egy saját modern, nagy kapacitású, több funkciós új vágóhídja, egy modern új hústermék gyára, új nagy kapacitású, modern kenyérgyára, továbbá EU- színvonalon működő sajtgyára és több saját élelmiszer bevásárlóközpontja.

5.
Fentebb is említettem már, hogy a fenti fejlesztések I – II. lépcsőjében cca. 10.300 új munkahelyet teremtünk a térségben!
5.1.
A fenti fejlesztésekkel párhuzamosan, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésére, szintén komoly lépéseket teszünk. (A kiváló minőségű tiszavíz- és a megmentett csapadékvíz, folyamatosan bent lesz a Városban és a város határában, mellyel tetszés szerint lehet öntözni a házikerteket, a termőföld területeteket, a teljes vegetációt. A térség mikroklímája gyökerestől megváltozik. A T. Város és környéke sokkal élhetőbbé válik.)

6.
A fenti projektek felkarolása esetén; Püspökladányban megnyitjuk az Alföldi V. Hajós- Vízgazdálkodási, Öntözéses Növénytermesztési- Kertészeti és Élelmiszergazdasági közép- és főiskolát és ezek Tangazdaságát.

Ezeket a fejlesztéseket az EU (közel) 100 % -os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

7.
Számításokat végeztem a bevételekre vonatkozóan is. Amennyiben 2017 tavaszán megkezdjük a fenti munkálatokat, a
7.1.
Bébiétel gyár: 2020 - ban cca. 2 millió Euró bevételt,
7.2.
A reformélelmiszer gyár: 2020 - ban cca. 3 millió Euró bevételt,
7.3.
A cukor- és csokoládégyár: 2020 - ban cca. 12 millió Euró bevételt,
7.4.
A víztározó-, hajógyár az új turizmusfejlesztésekkel együtt, ivóvíz és a vízi-szállítmányozással : 2022-ben cca. 2,5 milliárd Euró bevételt,
7.5.
A vágóhíd-húsgyár, kenyérgyár, sajtgyár és a saját bevásárló központok 2022-ben: cca. 3 milliárd Euró bevételt realizálhatnak.
7.6.
Az első teljes év 2022/2023-ban várható: ennek az évnek a teljes bevétele legalább 6 milliárd Euró lesz.
7.7.
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg), Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg) és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége,
Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét…
(Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd € lesz...)

Megjegyzés:

Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.

Bővebben:

A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Itt járt Mátyás Király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
A zseni és a vízgazdálkodás
o=a_zseni_5XbY
Az EU Parlament Elnöke
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztése
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Csapadékvíz hasznosítás nyugati mintára
a=ausztriaingatlan&o=esovizhasznositas_felsofokon_AMmL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Hódmezővásárhely nagyváros lesz
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Kiskunfélegyháza és térségének intenzív fejlesztései
kiskunfelegyhaza
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztése
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK

Amint fentebb már említettem, ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi.
Prognosztizálni lehet azt, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák.

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

Ezúton szeretném megköszönni a T. Olvasó levelét, kérdését, észrevételét! Ezekre igyekszem időben válaszolni.

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni.

Nature- lover: Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német orosz ny. webold.

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

VÍZPAZARLÁS: 80 év vízeresztései a Balatonból: 1 tómm = 600.000 m3 balatonvíz...

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben...

Aktív víz...

2015-ben Magyarországon 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás 40.000 volt! Ezzel a negatív eredménnyel listavezetők vagyunk az EU-ban...

Az anyai szeretet nyugalmat és békességet ád...

Ausztriában miért zöldebb a fű? Az osztrákok szinte minden csepp esővizet megbecsülnek...

Ausztriában 1639 vízierőmű és öntözőtelep működik. Éves áramszükségletüknek a 65 %-át vízierőművekből nyerik

Poratka (felnagyított kép). Hihetetlen szapora élősködő. 1 g porban 15.000 db él. A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és 2,5-3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

Ausztria elsősorban a vízből gazdagodott meg...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Vajon milyen minőségű vizet kínálunk gyermekeinknek?

A jó kenyér fontos alapanyaga a jó liszt és a tiszta ivóvíz...

Aktív víz...

Aktív víz...

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

Vízgazdálkodás Hollandiában... Éves netto agrárexport bevételük +56 milliárd € felett van!

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Poratka (felnagyított kép). A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszik tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

A házikertekből évente 8-10 millió Ft lehet a bevétel...

Városnéző vízibusz: At. 2014.10.15-én

Napraforgó és levendula: a természet alkotásai...

A farmer tisztában van azzal, hogy mit eszik, mit ad enni a családjának! (Az utóbbi két évtized országvezetése idézte elő azt, hogy hazánk az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelyévé vált...)

Megfelelő kínálattal a magyar termékek könnyen eladhatók...

Öntözőtelepek és vízierőművek Ausztriában...

Könnyű kisgépek segítik a növényápolást...

A házikertek áldása...

Egy ilyen nagyteljesítményű anyakocából egy család meg tud gazdagodni...

Szenzációs kisgépek...

A Tisza és a Bodrog összefolyása Tokajnál.

Andrássy-kastély Tiszadobon, a Tisza partján... Napjainkban még nehézkes oda turistákat vinni! Ám hajóval... Nagyon nagy lehetőségek ezek!

Gondoskodás...


Víztározó közúti aluljáróval...

Öntözéses gazdálkodás...

A kellemes városképhez tartozik...

Aszály...

Az ember sem terhelhető a végtelenségig!

Esővíz hasznosítás Hollandiában...

Az öntözött legelő az egyik pillér...

Mélybarázdás öntözés...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!