A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!
Не бойтесь воды!

Tisztelt Olvasó!

Intenzívebben 2000 - ben kezdtem el ezt a munkát. Azóta legalább 58.000 mérnökórai ráfordítással eddig jutottam el.

Hódmezővásárhely a közel 48.000 hektáros közigazgatási területével, hazánk 2. legnagyobb területű városa. Ennek az 50.000 lakosú Városnak a földrajzi fekvése, természeti adottságai, a jelentős szaktudással és szorgalommal bíró lakossága késztetett arra, hogy felvázoljam a T. Város, - reálisan elérhető-, jövőképét.

1.
Hódmezővásárhely- (és a térség) fejlesztéseinek első lépcsőjében:

A T. Város cca. 80 milliárd Ft összértékű gazdaságfejlesztési projektet kaphat az EU-tól. Ennek a kiemelten fontos néhány részlete:
1.1.
A Hódmezővásárhelyen élő lakossággal, a Wien-Freudenau-i Kraftwerk, (villamos áram termelő vízierőmű), hasonmását szeretnénk felépíttetni a Tiszán, melynek kivitelezési ideje 5-6 év. (Ennek az új villamos-erőműnek az éves áramtermelése, - a jelenleginél sokkal olcsóbb elektromos árammal-, fedezni fogja a T. Városnak és vonzáskörzetének a teljes áramszükségletét.)
1.2.
Az új vízierőmű közelében Önökkel szeretnék megépíttetni egy cca. 600 millió m³ befogadó kapacitású víztározót, melyet egy 200 méter hasznos-meder szélességű, hajózható csatornával, modern hajózsilippel csatlakoztatunk Hódmezővásárhelyhez és a Tiszához.
1.3.
A víztározón 2.000 db jachtkikötőt létesítünk, továbbá 600 tonnás kis-uszályokat: (30 kamionrakomány), közlekedtetünk.
Az új hajóút Déli irányban csatlakozni fog a Dunához, - a Bezdánnál lévő Duna-Tisza csatornán át. A Dunáról hajóval el lehet érni a Balatont, Zalaegerszeget, Székesfehérvárt, Budapestet, valamint be tudunk kapcsolódni az EU- DMR 3.300 – 3.500 fkm. hosszúságú folyamhajózási csatornájába.
1.4
Hódmezővásárhelyről hajóval lehet majd utazni Szolnokra, Nyíregyházára, Tokajba, Vásárosnaményba, valamint Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba, vagy Belgrádba és a Fekete tengerre.
1.5.
Első lépcsőben; Keleti irányban a Szentes-, Körös-, Szolnok-, Abádszalók-, Tokaj-, Vásárosnamény-, Mátészalka víziutakhoz csatlakozunk.
1.6.
Az új hajóutak mentén, - a termőtalajok intenzív öntözésére-, jelentős kapacitású öntözőfürtöket alakítunk ki!
1.6.1.
A jelen dolgozatban felvázolt fejlesztések egyik kiemelten fontos követelménye az, hogy Hazánk évről-évre több- és több, szakszerű öntözésbe vont termőterülettel rendelkezzen! Mielőbb el kell érjük azt, hogy a tavaszi vetésterületeknek 95-100 %-át öntözni tudjuk. Ezzel párhuzamosan az őszi tározó öntözést is meg kell honosítsuk Magyarországon.

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyek védelmét kissé lentebb olvashatják!
(Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: ez a térség jelenleg, a potenciális lehetőségeinek max. 20-25 %-át hasznosítja.
Másként megfogalmazva, ez azt jelenti, hogy a Hódmezővásárhelyen és a térségben lakó emberek, - a jelenlegi állapotokhoz viszonyítva-, legalább 4-szer jobban élhetnének!

Ennek a hogyanjáról szól ez a dolgozatom.

Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4 -szer, Olaszországban 4 -szer magasabb, mint Magyarországon.

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le.
A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek) A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.

(Az itt tárgyalt tervkoncepciómnak a részleteit kivonatosan, - az Ő korábbi levelére válaszolva-, 2013. 08. 17-én, Lázár János, - területileg illetékes-, országgyűlési képviselő-, Kancellária Miniszter Úrral ismertettem.)

Azért döntöttem úgy, hogy jelen tervkoncepciómba beavatom a T. nyilvánosságot, mert az Önök sokkal jobb sorsra érdemes nagyvárosa, - szenzációs lehetőségeit illetően-, régóta parlagon hever. (Nagyon sajnálatos tény- és roppant nagy gond az, hogy a városvezetés megpántlikázza a jobbító szándékú javaslatokat. Pártállás szerint válogatnak.)

Ez azonban nagyon rossz gyakorlat azért, mert erősen beszűkíti a T. Városnak is és Magyarországnak is a gazdasági- és kulturális lehetőségeit. (Lázár János Képviselő Úr levelének érkezését követően, telefonon kerestem a jelenlegi polgármestert; aki vissza sem hívott!)

Ám ezeken az egyéneken, - az alkotásra képes magyar embereknek-, túl kell lépniük, mégpedig a lehető legegyszerűbb módon: önszerveződésekkel. Olyan gazdasági együttműködésekre van lehetősége és szüksége Hódmezővásárhely és környéke lakosságának, mely Önöket teszi megkerülhetetlenné, nem pedig fordítva!

Tehát, T. Hódmezővásárhelyen- és a Város térségében lakó családok, ne várjanak senkire! Saját sorsuk alakítását ne bízzák másokra. Kérem ne feledjék el azt, hogy az EU nem a politikusokat, - a saját zsebüket két kézzel tömő egyéneket-, hanem Önöket, a Hódmezővásárhelyen- és a Város vonzáskörzetében élő családokat segíti, a közel 100 %-os vissza nem térítendő támogatásokkal.

Ezért saját elhatározásukból alakítsanak Rt-t, vagy kft-t azokra a tevékenységekre, melyek az alább felsoroltak közül megtetszenek Önöknek.

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy ezek a projektek, a külföldi munkavállalásra kényszerült Honfitársaink közül, legalább 250 - 300.000 embert hazahívnak.

Megjegyzés: a vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani ezeket a fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.

A ma élő emberek-, gyermekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, valamint vízerőműveket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

Idézet: "Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből Hódmezővásárhelynek és térségének is részesednie kell.

Életpályamodell:
eletpalyamodell
Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa!

Szeretném tájékoztatni a T. Olvasót arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

Melyek azok a „nem csodaszerek”, melyekkel a fejlesztések I-II. lépcsőjében, - az alkotó lakossággal szövetkezve-, Hódmezővásárhelyen és környékén legalább 27.300 új munkahelyet és biztos megélhetést teremthetünk?
Ezek a nagyon nagy lehetőségek, - egyebek mellett-, a T. Város kitűnő földrajzi fekvésében-, a hatalmas mennyiségű, természetes vízkészletek megmentésében, annak intenzív hasznosításában, a turizmusfejlesztésben, valamint a házikerteknek- és a termőtalajoknak az intenzív hasznosításában vannak. (A házikerteknek az intenzív hasznosításából, egy-egy családnak a bevétele évente elérheti a 8-10 millió Ft-ot.)

Ezekből a fejlesztésekből a T. Városnak; 8 - 10 éven belül meg fog duplázódni a lakossága, az ingatlanárak megtriplázódnak. A fejlesztések I-II. ütemében a térségben az új munkahelyek száma legalább 127.300 -ra fog emelkedni. A T. Város és térségének, éves gabonatermése legalább 2,5 – szeresére, a haszonállattartás, a hús-, tej-, a tojástermelés-, a vágóbaromfi tartás a jelenleginek a 3 - 10 szeresére fog növekedni. A házi-kertek- és a termőföldek szükség szerinti, folyamatos öntözési lehetőségének megteremtésével a zöldség-, gyümölcstermelés a jelenleginek a többszörösére fog növekedni.

Mindezek realizálása érdekében; Hódmezővásárhely lakosságának az a teendője, hogy a jövőben olyan vezetőket válasszanak, akik ezeket a fejlesztéseket támogatják!

Ne engedjék meg azt, hogy a „farka csóválja a kutyát”.

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, cca. 6,5 - 7 millió embernek!, nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 27-28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 – 600.000 honfitársam is, (és az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc
1.7.
A hazai- és a nemzetközi turizmust, (oktatási-, Vadászati-, termál- és hajósturizmust), fellendítjük!

Közel 50 millió angol, cca. 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-,55 millió olasz-, 8 millió svájci-, 15 millió holland, 55 millió francia EU- állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra…

Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból hány potenciális turistánk és befektetőnk származhatna… Elsősorban luxushajókkal, luxusvonatokkal, luxusrepülőgépekkel kellene idehozni őket. Természetesen ötcsillagos színvonalú be- és visszaszállításra, ill. elszállásolásra, kosztolásra gondolok. Kérem számoljanak csak utána.

Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!.
1.8.
T. Olvasó! A korrupciónak azzal a válfajával egyáltalán nem találkoztam Ausztriában, mint amilyen súlyos vétkesség Magyarországon, - ebben a témacsoportban is-, teret nyert. A jó szándékú rendelet ellenére, - elsősorban a multik-, folyamatosan bevezetik a csapadékvizet a szennyvízcsatornákba. Az hírlik, hogy az e felett szemet hunyók eléggé népes tábora, időről-időre nagy összegű csúszópénzeket kap.

Számításaim szerint; a csapadékvíz megmentésével és intenzív hasznosításával, csupán a Budapesti Kórházak-, rendelőintézetek-, idősek otthonai, minisztériumok, iskolák, óvodák, stb. évente legalább 2,5 milliárd Ft-ot tudnának megtakarítani. Ezen túl a gyerekek, idősek, a kiemelt osztályok és nem utolsó sorban a kórház személyzete, napról-napra tiszta, - a Hamburgihoz hasonló-, vízminőséget kaphatna.

Folyamatos öntözéssel- és locsolással, -a forró nyári napokon-, a túlmelegedő kórtermekben szenvedő betegeken tudnánk segíteni! A kórházak-, iskolák-, más intézmények, ill. cégek parkjaiban jól gondozott, felüdülést jelentő szökőkutakat, kerti-tavakat, elegáns hűsölőket lehetne üzemeltetni. A parkokat-, tereket folyamatosan öntözhetnénk, locsolhatnánk!

2.
Az új víztározóra alapozva megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Hódmezővásárhelyen élő kiskert- és termőföld tulajdonosok, - olcsó „tisza-vízzel” és csapadékvízzel!-, egész évben öntözhessék a kerteket, az utcákat és a termőtalajokat. A T. Város- és az Intézmények öntözni tudják a tereket, parkokat, utakat, stb. A porszennyezés lecsökken, a lakókörnyezet felpezsdül!
2.1.
A 2. pontban foglaltakkal párhuzamosan legalább 32.500 kiskerttulajdonost vonunk be a reform- és bio élelmiszer termesztésbe, - a Hollandiában, Németországban, Ausztriában meghonosított, legmodernebb termesztési technológiával. Ez a 32.500 kistermelő lesz az egyik jelentős beszállítója, a T. Város határában felépített bébiétel gyárnak és a nagy kapacitású reform élelmiszer üzemnek… Prognosztizálható az, hogy a jó megélhetési források miatt, sok új gazdálkodó, vállalkozó fog letelepedni Hódmezővásárhelyen.

3.
A T. Város lakosságának a Hannoverihez hasonló ivóvízellátást biztosító objektumokat létesítünk, mely D-ről Szegedig, K-ről Békéscsabáig É-ról Kecskemétig biztosítja a magas színvonalú ivóvízellátást. Kiemelt vízminőséget kapnak a kórházak, óvodák, iskolák és a 100-150 főnél nagyobb létszámú munkahelyek és a családok.

4.
Hódmezővásárhelyen felépítünk egy nagy kapacitású cukor- és csokoládégyárat, melyet az egész évben, (fagymentes napokon!), öntözhető táblákról származó kiváló alapanyagokkal látunk el. (Hazánk jelenleg évente 220-250 ezer tonna, - kétes minőségű, méregdrága-, cukrot importál!)
4.1.
Hómezővásárhelynek lesz egy saját modern, nagy kapacitású, több funkciós új vágóhídja, egy modern új hústermék gyára, egy új nagy kapacitású, modern kenyérgyára, egy EU- színvonalon működő tejtermék- és sajtgyára és több saját élelmiszer bevásárlóközpontja.

5.
Fentebb is említettem már, hogy a fenti fejlesztések első- második lépcsőjében cca. 57.300 új munkahelyet teremtünk a térségben!
5.1.
A fentiekkel párhuzamosan, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésére, szintén komoly lépéseket teszünk. A kiváló minőségű tiszavíz és a megmentett csapadékvíz bent lesz a Városban és a város határában, mellyel tetszés szerint lehet öntözni a házikerteket, a termőföld területeteket, a teljes vegetációt. A térség mikroklímája gyökerestől megváltozik. A T. Város és környéke sokkal élhetőbbé válik.

6.
A fenti projektek felkarolása esetén; Hódmezővásárhelyen megnyitjuk az Alföldi Hajós- Vízgazdálkodási, Öntözéses Növénytermesztési- Kertészeti és Élelmiszergazdasági közép- és főiskolát és ezek Tangazdaságát.
6.1.
A fenti fejlesztéseket az EU (közel) 100 % -os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

7.
Számításokat végeztem a bevételekre vonatkozóan is. Amennyiben 2017. tavaszán megkezdjük a fenti munkálatokat, a
7.1.
Bébiétel gyár: 2020-ban cca. 3 millió Euró bevételt,
7.2.
A reformélelmiszer gyár: 2020-ban cca. 6 millió Euró bevételt,
7.3.
A cukor- és csokoládégyár: 2020-ban cca. 9 millió Euró bevételt,
7.4.
A villamosáram termelő vízierőmű, a víztározó-, hajógyár, a turizmusfejlesztésekkel, ivóvíz és a vízi-szállítmányozással : 2022-ben cca. 2,5 milliárd Euró bevételt,
7.5.
A vágóhíd-húsgyár, kenyérgyár, tejtermék- és sajtgyár, valamint a saját bevásárló központok 2022-ben: cca. 5 milliárd Euró bevételt realizálhatnak.
7.6.
Az első teljes év 2022/2023-ban várható: ennek az évnek a teljes bevétele legalább 9 – 10 milliárd Euró lesz.
7.7.
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg), Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg) és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége,
Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, -

A Tisza- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét.
(Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd € lesz.)

Bővebben:

Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Itt járt Mátyás Király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
A zseni és a vízgazdálkodás
o=a_zseni_5XbY
Az EU Parlament Elnöke
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Csapadékvíz hasznosítás nyugati mintára
a=ausztriaingatlan&o=esovizhasznositas_felsofokon_AMmL
Jó megoldások a pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd Város és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztése
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Debrecen Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Kiskunfélegyháza és környékének intenzív fejlesztése:
kiskunfelegyhaza
Körmend Város intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK
Püspökladány intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese

(Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek...)

Amint fentebb már említettem, ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi.

Prognosztizálni lehet azt is, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák.

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

Ezúton szeretném megköszönni a T. Olvasó levelét, kérdését, észrevételét! Ezekre igyekszem időben válaszolni.

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni.

Nature-lover! Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg.

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben...

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német orosz ny. webold.

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszik tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Belvíz Hódmezővásárhelyen: 2015. 02. 09. (Nincs racionális vízgazdálkodás!)

Öntözőtelepek és vízierőművek Ausztriában...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Dohánypalánták: egy intenzíven gondozott házikertből évente 8-10 millió Ft bevétel realizálható...

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és 2,5-3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

Magyarországon 2015-ben 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás: közel 40.000 volt. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Aktív víz...

Aktív víz...

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

Aktív víz...

Törökországban 555 víztározó-vízierőmű üzemel és még 210-et építenek. Ők rég felismerték már a racionális vízgazdálkodásban rejlő lehetőségeket.....

Családonként a házikertekből évente 8-10 millió Ft lehet a bevétel...

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és még évente netto +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emeberek is elválasztanak bennünket...

Vízierőmű Bécsben, a Dunán (Kraftwerk Freudenau)...

A Tisza és a Bodrog összefolyása a Tokaji Hídnál...

A korszrű, öntözött házikertekből évente 8-10 millió Ft lehet a bevétel...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

Hollandia...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Al-Dunai hajóutakat szervezünk és bonyolítunk ötcsillagos színvonalon...

Temesvár is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

Pécs Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Nyíregyháza Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Szeged Város is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Debrecen Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Kolozsvár Város és térsége is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

Arad Város és térsége is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

A farmer tisztában van azzal, hogy mit eszik, mit ad enni a családjának! (Az utóbbi két évtized országvezetése idézte elő azt, hogy hazánk az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelyévé vált...)

Ausztria elsősorban a vízből gazdagodott meg...

Poratka (felnagyított kép). A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Poratka (felnagyított kép). Hihetetlen szapora élősködő. 1 g porban 15.000 db él. A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Poratka (felnagyított kép). A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Andrássy-kastély Tiszadobon, a Tisza partján... Napjainkban még nehézkes oda turistákat vinni! Ám hajóval... Nagyon nagy lehetőségek ezek!

Ausztriában kincsként kezelik és hasznosítják a csapadékvizet...

A KITE Nádudvar-Hódmezővásárhely kitűnő gépekkel segíti az agrártermelést...

A T. Város saját kivitelezésben építheti meg...

A szürkefogoly- és a nagyterítékű apróvad vadászata egy nagy aranytartaléka Magyarországnak... Hódmezővásárhelynek pláne az (lenne, ha...)

A Kórház kertje...

A termőtalajok intenzív öntözése...

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

A fogoly nagyon jó kotló... Kiváló anyai ösztönei vannak! Ezt az adottságát racionálisan lehet hasznosítani. (Biológiai növényvédelem.)

Fejlett agrár- és élelmiszergazdaság...

Korszerű vízgazdálkodással Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni. (búza, rozs, árpa, zab, kukorica, köles, stb.) Hazánkba 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be és sajnos 120 milliárd m3 folyik ki az országból...Hasznosítás nélkül!

Az agrárbevételek megkétszereződnek...

A teríték színesítésére... Tenebrosus fácánok!

Mezei nyulak... Volt egy olyan ember, (még ma is él!), aki zárttérben is eredményesen szaporította! A mezei nyúl nem háziasodik!

Felül hajóút, alul közút

Esővízhasznosítás...

Hajósturizmus...

Városnéző vízibusz: At. 2014.10.15-én

Az intenzív fejlődés útján...

Az aszálykárok ellen...

Heltai J: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

A korszerű esővíz hasznosítás, nem várt nagy eredményeket produkál...

Őzsuta a két gidájával. A téli etetését-itatását, sózását elhanyagolják!

A vízlépcső- és a víztározó új korszakot nyit a sportolóknak is...

A méz- és a fahéj; nem remélt fogyás következett be... Az életerő felpezsdül!

Méz + fahéj

Mézescsoki; avagy egyféle örömforrás az agyongyötört focistának... Nemde? Linné dicsérete: Theobromának=Istenek eledeleként emlegette...

Bármikor tudnak öntözni, olcsó tisza- és csapadékvízzel! Ezért a házikertekből évente 8-10 millió Ft lehet a bevétel...

Családonként a házikertekből évente 8-10 millió Ft lehet a bevétel...

Biztos a piac, a házikertekből évente 8-10 millió Ft lehet a bevétel...

Felvásárlási biztonság: akár 25-30 tehenet is tarhat...

Az álattenyésztés fellendítése...

Korszerű, öntözött szántóföldi termelés...

Csörgedeztető öntözés...

Öntözött legelőn a tenyészkocák is jól érzik magukat...

A sertéslétszámot megháromszorozzuk... Egy ilyen képességű anyakocából egy egész család meggazdagodhat!

Sertésállományunk 2 millióval csökkent!...

A termőtalajok intenzív öntözése Hazánk gabonatermelését megduplázhatja, a haszonállattartást a jelenleginek 2,5 - 3-szorosára növelheti...

Zöldtakarmány betakarítás...

Hajóval Hódmezővásárhelyről Tokajba, Vásárosnaményba, felhajózás a Szamoson... (L. még: a Tisza és a Bodrog összefolyása a tokaji hídnál!)

A csapadékvíz hasznosítás felsőfokon...

Biológiai növényvédelem! A szürkefogoly- és más apróvadfajok vadászata, valamint az élővadexport, egy igen komoly aranytartaléka Magyarországnak... (Kiemelten az Hódmezővásárhelynek!)

Vadászvendégeiknek építették az osztrák sógorok...

Colchicus kakas...

Csapadékvíz-hasznosítás sémája...

Korszerű legalőgazdálkodás..

Szökőkútak a Kórházban...

Hajóval Hódmezővásárhelyről Tokajba... A Tokaj hegy és a pincék!

Isztambulban hatalmas hajóforgalom tehermentesíti a közutakat és a sínpályákat...

Hódmezővásárhelyről hajóval lehet majd utazni a Balatonra és Budapestre, Bécsbe, Müchenbe..

VÍZPAZARLÁS: 80 év vízeresztései a Balatonból: 1 tómm = 600.000 m3 balatonvíz...

Kamionrakományok szállítása olcsó víziúton; csökken a közúti forgalom és légszennyezés, valamint a zajártalom is...

Hajógyártásra is be lehet rendezkedni...

Hajógyártás...

Hajóval Hódmezővásárhelyről Bécsbe, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba...

Kishajókból legalább 4.500 db tartózkodhat az új víztározón...

Uszályhajó...

Mézescsoki; Linné Theobromának = Istenek eledeleként emlegette...

Mézescsoki; avagy egyféle örömforrás az agyongyötört focistának... Linné: Theobromának=Istenek eledelének nevezte...

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és a jelenleginél cca. 2,5 - 3 - szor több haszonállatot lehetne tartani...

Bio-gyümölcsök...

Biotermelés az EU fejlett államaiban...

Bio-élelmiszerek...

Reform- és bio élelmiszerféleségek...

A bőséges kínálat a házikertekből származik...

Bio-kínálat...

Bio- zöldség gyümölcs kínálat...

Bio- alma...

A méhcsaládok csodálatos munkája...

A vevőket kell kiszolgálnunk!


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!