A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

Debrecen Város már évszázadok óta az Alföld egyik legnagyobb kereskedelmi központja. Autósztrádával-, elegáns repülőtérrel- és modern vasúti hálózattal várja a látogatókat, a megrendelőket és a turistákat. A Város, - a közel 46 ezer hektáros közigazgatási területével-, az Alföld egyik legjelentősebb, centrális fekvésű nagyvárosa. Óva intenék azonban attól, hogy bárki azt gondolja: ennek a városnak nincs szüksége egy pót-tüdőre! Igenis szüksége van. Mégpedig mielőbb!

Egyrészről, - a jelenleg cca. 204.000 lakosú T. Városnak a kiváló természeti adottságai-, kedvező földrajzi fekvése-, a rendkívül komoly szaktudással, szorgalommal és igyekezettel megáldott népes lakossága adott nekem inspirációt arra, hogy felvázoljam Debrecen Városnak és térségének, - a reálisan elérhető-, jövőképét.

Egyebek mellett azért döntöttem úgy, hogy jelen tervkoncepciómba beavatom a T. nyilvánosságot, mert az Önök sokkal jobb sorsra érdemes T. Városa és annak térsége, - páratlan lehetőségeit illetően-, régóta parlagon hever. (Nagyon sajnálatos tény- és roppant nagy kár volt az, hogy mind a város-, mind a megye vezetése megpántlikázta a jobbító szándékú javaslatokat. Pártállás szerint válogattak!)
Ez azonban nagyon rossz gyakorlat volt, mert beszűkítette a T. Városnak is és a megyének is a gazdasági és kulturális lehetőségeit.
Ám ezeken az egyéneken, - az alkotásra képes magyar emberek-, nagyrészt már túlléptek!

Önöknek olyan gazdasági együttműködésekre van lehetősége és szüksége, mely Önöket teszi megkerülhetetlenné, nem pedig fordítva!

T. Debrecenben és a térségében élő családok! Kérem ne várjanak senkire. Saját sorsuk alakítását ne bízzák másokra. Kérjék meg az új város- és megyevezetést arra, hogy ők is karolják fel az Önök jó kezdeményezéseit!

Kérem ne feledjék el azt sem, hogy az EU nem a politikusokat, - nem a saját zsebüket két kézzel tömő egyéneket-, hanem Önöket, a városban és a térségben élő családokat segíti a közel 100 %-os vissza nem térítendő támogatásokkal.

Ezért az Önkormányzatukkal, - a szükséges mértékig-, egyeztetve, saját elhatározásukból alakítsanak kft-t, vagy rt-t azokra a tevékenységekre, melyek az alább felsoroltak közül megtetszenek Önöknek.

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy ezek a projektek, a külföldi munkavállalásra kényszerült Honfitársaink közül, legalább 80.000 – 90.000 embert hazahívnak.

Melyek azok a „nem csodaszerek”, melyekkel a fejlesztések I-II. lépcsőjében, - az alkotó lakossággal szövetkezve-, Debrecenben és a térségében legalább 185.800 új munkahelyet és biztos megélhetést teremthetünk?
Ezek a nagyon nagy lehetőségek, - egyebek mellett-, a T. Város és a megye kitűnő földrajzi fekvésében-, a hatalmas mennyiségű, természetes vízkészletek megmentésében, annak intenzív hasznosításában, a turizmusfejlesztésekben, valamint a házikerteknek- és a termőtalajoknak az intenzív hasznosításában vannak. (A házikerteknek az intenzív hasznosításából, egy-egy családnak a bevétele évente elérheti a 8 - 10 millió Ft-ot.)

A fejlesztésekből a T. Városnak és térségének, 8 - 10 éven belül, jelentősen meg fog nőni a lakossága, az ingatlanárak megtriplázódnak. A fejlesztések I-II. ütemében az új munkahelyek száma legalább 185.800 –re fog emelkedni… A Városnak és térségének az éves gabonatermése legalább 2,5 – szeresére, a haszonállat tartás, a hús-, tej-, a tojástermelés-, a vágóbaromfi tartás a jelenleginek a 3 - szorosára fog növekedni. A házikertek és a termőföldek szükség szerinti, folyamatos öntözési lehetőségének megteremtésével a zöldség-, gyümölcstermelés a jelenleginek a többszörösére fog növekedni.

1.
Debrecen Város és térsége a fejlesztések I - II. lépcsőjében, mintegy 300 milliárd Ft összértékű gazdaságfejlesztési lehetőséget kaphat az EU-tól. Ennek a kiemelten fontos néhány részlete:
1.1.
A Debrecenben és a Város környékén élő lakosság megérdemli azt, hogy a jövőben hajóval is el lehessen érni a várost.

Egy nagyszabású vízgazdálkodási terv megvalósításával el tudjuk érni azt, hogy az egész évben hajózhatóvá tett Tiszáról és a Dunáról, (jégmentes napokon), személy- és teherszállító hajókkal is elérhetjük Debrecent, Budapestet, a Velencei tavat, Székesfehérvárt, a Sión felhajózva a Balatont, a legalább 164 Balaton-környéki települést, Zalaegerszeget, Körmendet, Győrt, Bécset, vagy a déli tengereket.

Az új hajóútvonalak mentén, a Debrecen Városban- és a környék településein gazdálkodóknak friss, tiszta öntözővizet biztosítunk! Ennek a beruházásnak a teljes kivitelezési ideje: cca. 7-8 év.
1.2.
Az új hajóútvonalak mentén, Önökkel szeretnék megépíttetni egy 1.000 millió m³ - és egy 600 millió m3 befogadó kapacitású víztározót, melyet egy- egy 200 méter hasznos-meder szélességű, hajózható csatornával, modern hajózsilippel csatlakoztatunk Debrecen Városhoz. (Két jelentős kapacitású vízierőművet is létesítünk, melyek olcsó árammal látják el a T. Város lakosságát és a városban működő vállalkozókat.)
1.3.
Az új víztározón 25.000 db jachtkikötőt létesítünk, továbbá 600 tonnás kis-uszályokat: (1 db=30 kamionrakomány), közlekedtetünk.

Az új hajóút ÉK-i irányban csatlakozni fog a Tiszához, D-i irányban a Dunához, - a Bezdánnál lévő Duna-Tisza csatornán át. Debrecenből hajóval el lehet majd érni Nyíregyházát, Szolnokot, Hódmezővásárhelyt, Kiskunfélegyházát, Szegedet, ill. másik irányban Tokajt, Mátészalkát, Vásárosnaményt. Be tudunk kapcsolódni az EU- DMR 3.300-3.500 fkm. hosszúságú folyamhajózási szakaszába. (Amennyiben valóra válik az, amit a fidesz - kormány a 2014-évi választások előtt kezdett hangoztatni; nevezetesen: „egy új Dunaújváros - Szolnok közt haladó Duna-Tisza csatorna megépítése”, akkor természetesen ahhoz is csatlakozunk.)
1.4
Debrecenből hajóval lehet majd utazni Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba, vagy másik irányban Belgrádba, ill. a Fekete tengerre.
1.5.
Az új hajóutak mentén, - a termőtalajok intenzív öntözésére-, jelentős kapacitású öntözőfürtöket alakítunk ki!
1.5.1.
A jelen dolgozatban felvázolt fejlesztések egyik kiemelten fontos követelménye az, hogy hazánk évről-évre több- és több, szakszerű öntözésbe vont termőterülettel rendelkezzen! Mielőbb el kell érjük azt, hogy a tavaszi vetésterületeknek 95-100 %-át öntözni tudjuk. Ezzel párhuzamosan az őszi tározó öntözést is meg kell honosítsuk Magyarországon.
1.5.2.
A helytelenül megépített Keleti Főcsatorna jelentős felbővítésével, valamint a Vásárosnamény-Mátészalka térségében, Polgáron, Hajdúnánáson, Hajdúböszörményben, Debrecenben(2 db), Balmazújvárosban, Nádudvar térségében, Püspökladányban megépített új, - egyenként -, cca. 600 millió-, 1500 millió m3-es víztározókkal olyan országrészek kapcsolhatók be az intenzív gazdasági fejlesztésekbe, melyek jelenleg a potenciális lehetőségeiknek csupán a 15-20 %-át hasznosítják. (Ezért az ott élő emberek holtszegények.)
1.5.3.
Ezen fejlesztésekkel párhuzamosan a Keleti Főcsatornát, - Tiszalöktől a Berettyó folyóig -, fel kell bővíteni; állandóan hajózható állapotba kell hoznunk. (Hajózhatóság: természetesen a jégmentes napokon.) A Főcsatornára és az előbb említett nagy víztározókra nagy teljesítményű öntözőfürtöket- és vízierőműveket kell telepítenünk.
1.5.4.
Mindezek realizálása érdekében; Debrecen Város és térsége-, valamint a megye lakosságának az a teendője, hogy a jövőben is olyan vezetőket válasszanak, akik ezeket a fejlesztéseket támogatják!
1.5.5.
Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, cca. 6,5 - 7 millió embernek!, nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 27-28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 – 600.000 honfitársam is elolvashatja, (és az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!
1.5.6.
1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az alább felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.
(L: az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek a vízkészletünknek az elpazarolt értéke évente: legalább 400 milliárd Ft/év.

Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek az édesvíz pazarlásnak az éves értéke 6.000 milliárd Ft/év.)

1.5.7.
Elöljáróban szeretném elmondani, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyek védelmét kissé lentebb olvashatják!
(Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)
1.5.8.
Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: ez a térség jelenleg, a potenciális lehetőségeinek max. 15-25 %-át hasznosítja.
Másként megfogalmazva, ez azt jelenti, hogy a Debrecenben és a térségben lakó emberek, - a jelenlegi állapotokhoz viszonyítva-, legalább 4 – 5 ször jobban élhetnének!

Ennek a hogyanjáról szól ez a dolgozatom.)

2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

T. Olvasó, a ma élő emberek-, gyermekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, valamint vízerőműveket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Az itt tárgyalt kiugrási lehetőség figyelemmel van arra, hogy Magyarország, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 15-25 %-át hasznosítja! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy mi magyarok, legalább 4 - 5 - ször jobban élhetnénk. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Olaszország. Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4 - szer, Olaszországban 4 - szer magasabb, mint Magyarországon.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

Idézet: "Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből Debrecen Városnak és térségének is részesednie kell.

Elöljáróban szeretném tájékoztatni Önt arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

Életpályamodell:
eletpalyamodell
Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le.
A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek) A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.
1.6.
A hazai- és a nemzetközi oktatási turizmust, a falusi-, a vadászati turizmust, termál-, ill. egészségturizmust, valamint a hajósturizmust fellendítjük!

Közel 50 millió angol-, 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-, 55 millió olasz, 8 millió svájci-, 15 millió holland-, 55 millió francia EU- állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.

Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból, - Debrecen vendégszerető városának-, hány potenciális turistája, vagy befektetője származhatna. Elsősorban luxushajókkal, luxusvonatokkal, elegáns repülőgépekkel kellene idehozni őket. (Természetesen ötcsillagos színvonalú be- és visszaszállításra, ill. elszállásolásra, kosztolásra gondolok.)

Kérem számoljanak alaposan utána. Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!
1.7.
Nagy kapacitású új hajógyárakat építünk- és új nagy kapacitású, exkluzív termálkórházakat, termál tanszállodákat létesítünk Debrecenben és a térségben.
1.8.
T. Olvasó! A korrupciónak azzal a válfajával egyáltalán nem találkoztam Ausztriában, mint amilyen súlyos vétkesség Magyarországon, - ebben a témacsoportban is-, teret nyert. A jó szándékú rendelet ellenére, - elsősorban a multik-, folyamatosan bevezetik a csapadékvizet a szennyvízcsatornákba. Az hírlik, hogy az e felett szemet hunyók eléggé népes tábora, időről-időre nagy összegű csúszópénzeket kap.

Számításaim szerint; a csapadékvíz megmentésével és intenzív hasznosításával, csupán a Budapesti Kórházak-, rendelőintézetek-, idősek otthonai, minisztériumok, iskolák, óvodák, stb. évente legalább 2,5 milliárd Ft-ot tudnának megtakarítani. Ezen túl a gyerekek, idősek, a kiemelt osztályok és nem utolsó sorban a kórház személyzete, napról-napra tiszta, - a Hamburgihoz hasonló-, vízminőséget kaphatna.

A folyamatos öntözéssel- és locsolással, -a forró nyári napokon-, a túlmelegedő kórtermekben szenvedő betegeken tudnánk segíteni! A kórházak-, iskolák-, más intézmények, ill. cégek parkjaiban jól gondozott, felüdülést jelentő szökőkutakat, kerti-tavakat, elegáns hűsölőket lehetne üzemeltetni. A parkokat-, tereket folyamatosan öntözhetnénk, locsolhatnánk!

2.
Az új víztározókra alapozva megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Debrecenben és a térségben élő kiskert- és termőföld tulajdonosok, - olcsó tiszta, egészséges vízzel!-, egész évben öntözhessék a kerteket, az utcákat és a termőtalajokat. A T. Város- és az Intézmények öntözni tudják a tereket, parkokat, utakat, stb. (A porszennyezés lecsökken, a lakókörnyezet sokkal élhetőbbé válik!)
2.1.
A 2. pontban foglaltakkal párhuzamosan cca. 90.000 kiskerttulajdonost vonunk be a reform- és bio élelmiszer termesztésbe, - a Hollandiában, Németországban, Ausztriában meghonosított, legmodernebb termesztési technológiával. Ez a 90.000 kistermelő lesz az egyik jelentős beszállítója, a T. Város határában felépített bébiétel gyáraknak és a nagy kapacitású reform élelmiszer üzemeknek. (Prognosztizálható az, hogy a jó megélhetési források miatt, sok új gazdálkodó, vállalkozó fog letelepedni Debrecenben és a térségében.)

3.
A T. Város lakosságának a Hamburgihoz hasonló ivóvízellátást biztosító objektumokat létesítünk, melyek biztosítják a magas színvonalú ivóvízellátást. Kiemelt vízminőséget kapnak a klinikák, kórházak, óvodák, iskolák, az új tágas-egészséges tornatermek és a 100-150 főnél nagyobb létszámú munkahelyek és a családok.

4.
Ez a tervkoncepció megmásíthatatlanul tűzi zászlajára azt a nemes szándékú célt, hogy Debrecent- és a Város környékének lakosságát, valamint a turistákat, saját termelésű élelmiszerekkel látjuk el.
4.1.
A Debreceni lakosság vezetésével felépítünk egy új, nagy kapacitású cukor- és csokoládégyárat, melyet az egész évben, (fagymentes napokon!), öntözhető táblákról származó kiváló alapanyagokkal látunk el. (Hazánk jelenleg évente 220-250 ezer tonna, - kétes minőségű, méregdrága-, cukrot importál!)
4.2.
Debrecennek lesz két saját, modern, nagy kapacitású, több funkciós új vágóhídja, 3 új modern hústermék gyára, két nagy kapacitású, modern kenyérgyára, továbbá két-, - EU- színvonalon működő-, tej- és sajtgyára, valamint több saját élelmiszer bevásárlóközpontja.
4.3.
A saját vágóhidak, tej-, sajt és kenyérgyárak kizárólag friss, - a farmerjeink által megtermelt alapanyagokat-, dolgoznak fel.
4.4.
A fentebb említett saját bevásárlóközpontjainkban, elsősorban a mi farmerjeink (L: 2.1. pont), által előállított, egészséges, kiváló minőségű, megfizethető termékeket kínálunk a Debrecenben és a környéken élő lakosságnak és a turistáknak.
4.4.1.
A T. Olvasó bizonyára tudja azt, hogy mértékadó források szerint is, - az utóbbi két évtizedben-, az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelye lettünk!)

5.
Fentebb is említettem már, hogy a fenti fejlesztések I – II. lépcsőjében legalább 185.800 új munkahelyet teremtünk a térségben!
5.1.
A fenti fejlesztésekkel párhuzamosan, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésére, szintén komoly lépéseket teszünk. (A kiváló minőségű tiszavíz- és a megmentett csapadékvíz, folyamatosan bent lesz a Városban és a város határában, mellyel tetszés szerint lehet öntözni a házikerteket, a termőföld területeteket, a teljes vegetációt. A térség mikroklímája gyökerestől megváltozik. A T. Város és környéke sokkal élhetőbbé válik.)

6.
A fenti projektek felkarolása esetén; Debrecenben megnyitjuk az Alföldi I. Hajós- Vízgazdálkodási, Öntözéses Növénytermesztési- Kertészeti és Élelmiszergazdasági közép- és főiskolák Központját és ezek Tangazdaságait.

Ezeket a fejlesztéseket az EU (közel) 100 % -os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

7.
Számításokat végeztem a bevételekre vonatkozóan is. Amennyiben 2017. kora tavaszán megkezdjük a fenti munkálatokat, a
7.1.
Bébiétel gyár: 2020-ban cca. 6 millió Euró bevételt,

7.2.
A reformélelmiszer gyár: 2020-ban cca. 8 millió Euró bevételt,

7.3.
A cukor- és csokoládégyár: 2020-ban cca. 12 millió Euró bevételt,

7.4.
A víztározó-, hajógyár (az új turizmusfejlesztésekkel együtt), ivóvíz és a vízi-szállítmányozással : 2022-ben cca. 8,5 milliárd Euró bevételt,

7.5.
A vágóhíd-húsgyár, kenyérgyár, sajtgyár és a saját bevásárló központok 2022-ben: cca. 9 milliárd Euró bevételt realizálhatnak.
7.6.
Az első teljes év 2022/2023-ban várható: ennek az évnek a bevétele legalább 20 – 22 milliárd Euró lesz.
7.7.
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg), Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg) és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége,
Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét.
(Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd EURO lesz.)

Úgy gondolom, - abban az esetben, ha fáradozásainknak az lesz az eredménye-, hogy Debrecen Város levegőjében 35 - 40 %-al emelkedik az oxigéntartalom, akkor érdemes felvállalnunk minden erőfeszítést. Azok az emberek, akik a napi oxigénszükségletüknek csupán a 50-60 %-ához jutnak hozzá, max. 50 %-os teljesítményre képesek! (Az idegesség, az elkerülhető kapkodás, a fáradékonyság, a türelmetlenség az oxigénhiányra-, a belélegzett levegőben és az ivóvízben lévő káros anyagok negatív hatásmechanizmusaira vezethetők vissza.)
Megjegyzés:
Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.
Amint fentebb már említettem, ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi. Prognosztizálni lehet azt, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák.

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

Ezúton szeretném megköszönni a T. Olvasó levelét, kérdését, észrevételét! Ezekre igyekszem időben válaszolni.

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok, ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni...

Nature-lover! Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg.

A Debreceni Nagytemplom

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német orosz ny. webold.

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Ausztriában 1639 vízierőmű és öntözőtelep működik. Éves áramszükségletüknek a 65 %-át vízierőművekből nyerik

188 szobás német luxushajó Mohácson. (Az ételt-italt két német kísérő kamionból vételezték...)

Figyelem! Az éhínség az aszállyal kezdődik...

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és 2,5-3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

Öntözőtelepek és vízierőművek kellenek...

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

Magyarországon évente 131.600 ember hal meg. Az éves fogyás közel 40.000 fő. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Poratka (felnagyított kép). Hihetetlen szapora élősködő. 1 g porban 15.000 db él. A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

A tavaszi vetéseket öntözni kell, miközben az őszi tározó öntözés is nagyon fontos...

Aktív víz...

Aktív víz...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emeberek is elválasztanak bennünket...

DOTE Debrecen...

Vadászvendégeiknek építették az osztrák sógorok...

Poratka (felnagyított kép). A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Ausztriában megbecsülik a csapadékvizet! Náluk az egy főre jutó GDP 3,5 - szer nagyobb, mint a Magyarországon élőké...

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszik tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

A méltán világhírű ARANYBIKA Nagyszálloda...

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják azt...)

Debrecen egyik büszkesége....

Hajdúböszörmény is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

A farmer tisztában van azzal, hogy mit eszik, mit ad enni a családjának! (Az utóbbi két évtized országvezetése idézte elő azt, hogy hazánk az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelyévé vált...)

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Heltai J: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

A mézben legalább 190 féle tápanyag van...

Magyarország szomszédjánál a sárgabarackok kisebb alma nagyságúak és olyan finomak, hogy nem lehet abbahagyni az evésüket...

Házias ételek...

Jó érzékkel, megfelelő kínálattal a magyar termékek eladhatók...

Az éves kamatot 1,1 - 3 %-ban, a futamidőt 20-48 évben ajánlják meg... (L: dolgozat 1.8 .pont...)

Vízierőmű a Dunán (Kraftwerk Freudenau)... Olyan, mint egy ékszerdoboz.

A Tisza és a Bodrog összefolyása a Tokaji Hídnál...

A helytelenül megépített Keleti Főcsatorna (98 km hosszú)

A Berettyó folyó

Racionális gépesítés...

Hotel Divinus Debrecen...

Tokaj...

A Tisza és a Bodrog összefolyása a Tokaji Hídnál...

Víztározó, közúti aluljáróval...

Ősszel és tavasszal szinte elúszik-, nyáron meg kiszárad az ország...

Egy jól gondozott, öntözött házikertből évente 8-10 millió Ft bevételt lehet realizálni...

Termőtalajainkat öntözni kell...

Racionális öntözéssel a terméseredmények megduplázhatók...

Repcetábla...

Biotermelés az EU-fejlettebb államaiban...

Hortobágy...

Kiskunfélegyháza is hasznos tagja a racionális vízgazdálkodási integrációnak...

A racionális vízgazdálkodási fejlesztések I-II, ütemében Hódmezővásárhely Város is kulcsszereplő...

Hajdúböszörmény Város az egyik kulcsszereplője ennek az inetgrációnak...

Bocskai Gimnázium Hajdúböszörmény...

A víz közelsége és léte sok-sok lehetőséget nyújt az embernek...

A vendégek védelme az erős napsütéstől, vagy esőtől és a széltől-portól...

Kraftwerk Ybbs...

Kellemes együttlét...

A farmgazdaságokban...

Szélmalom Hollandiában...

Farmerház Bajorországban...

Téli programok...

Esti fényben a Dunán...

Melk és a Duna...

Melk: Monostor... a Duna partján

München...

Dunai Kikötő - Melk...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!