A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

Intenzívebben 2000 - ben kezdtem el ezt a munkát. Azóta legalább 58.000 mérnökórai ráfordítással eddig jutottam el.

Budapest Főváros Magyarország politikai-, pénzügyi-, művelődési-, ipari-, kereskedelmi- és közlekedési központja. Az EU egyik híres gyógyfürdővárosa, az Európai Unió nyolcadik legnépesebb nagyvárosa. A Duna két partján fekszik. A főbb útvonalak irányából autósztrádával-, egy elegáns repülőtérrel- és modern vasúti hálózattal, - sőt, amikor a Duna hajózható-, vízjárművekkel várjuk a Fővárosba érkezőket és a turistákat. Fővárosunk, - népes lakosságával, jelentőségteljes intézményeivel, az 53.000 hektáros közigazgatási területével, hazánk legjelentősebb, centrális fekvésű nagyvárosa.

Egyrészről, - a jelenleg cca. 1.744.665 lakosú T. Fővárosnak a kiváló természeti adottságai-, kedvező földrajzi fekvése-, a rendkívül komoly szaktudással, szorgalommal és igyekezettel megáldott népes lakossága adott nekem inspirációt arra, hogy felvázoljam a T. Főváros, - reálisan elérhető-, jövőképét.

Egyebek mellett azért döntöttem úgy, hogy jelen tervkoncepciómba beavatom a nyilvánosságot, mert a mi, - sokkal jobb sorsra érdemes-, Fővárosunk- és annak térsége, - a páratlan lehetőségeket illetően-, régóta parlagon hever.
(Nagyon sajnálatos tény- és roppant nagy kár az, hogy a város- és az országvezetés eddig megpántlikázta a jobbító szándékú javaslatokat. Pártállás szerint válogatnak!)

Ez azonban nagyon rossz gyakorlat, mert mérhetetlen módon beszűkíti Budapest Fővárosnak és térségének a gazdasági és kulturális lehetőségeit. Ám ezeken az egyéneken, - az alkotásra képes magyar emberek-, részben már túlléptek!

A Főváros- és a térség lakosságának olyan gazdasági együttműködésekre van lehetősége és szüksége, mely a lakosságot teszi megkerülhetetlenné, nem pedig fordítva!

T. Budapesten és a térségében élő családok! Ne várjanak senkire. Saját sorsuk alakítását ne bízzák másokra. Kérjék meg az újraválasztott Főpolgármesterüket, ill. a kerületi polgármesterüket arra, hogy az alább felvázolt kezdeményezéseket karolják fel!

Kérem ne feledjék el azt, hogy (jó szándékuk szerint!) az Európai Unió, nem a politikusokat, - nem a saját zsebüket két kézzel tömő egyéneket-, hanem bennünket, a Fővárosban és a térségben élő családokat segíti a közel 100 %-os vissza nem térítendő támogatásokkal.

Ezért az Önkormányzatokkal is egyeztetve, saját elhatározásukból alakítsanak kft-t, vagy rt-t azokra a tevékenységekre, melyek az alább felsoroltak közül megtetszenek Önöknek.

1.
Budapest Főváros és térsége fejlesztéseinek I - II. lépcsőjében:

A T. Főváros mintegy 800 milliárd Ft összértékű gazdaságfejlesztési lehetőséget kaphat az EU-tól. Ennek a kiemelten fontos néhány részlete:
1.1.
A Fővárosban és a Város térségében élő, 2-2,5 milliós lakosság, a turisták, megérdemlik azt, hogy mielőbb létesítsünk számukra egy olyan objektumot, mely a jövőben Budapest új TÜDEJE-ként fog funkcionálni. A jövőben nem kell a Velencei tóra és a Balatonra leutazniuk akkor, amikor ki szeretnék szellőztetni a tüdejüket és gyermekeikkel együtt szeretnének egy szabad vízfelületű tóban úszni, lubickolni, a tavon csónakázni és a tó körül sétálni.
1.1.1.
Egy nagyszabású vízgazdálkodási terv megvalósításával el tudjuk érni azt, hogy az egész évben hajózhatóvá tett, (jégmentes napokon), Tiszáról, a Balatonról, a Velencei tóról, Székesfehérvárról, Kaposvárról, Szekszárdról, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Szegedről személy- és teherszállító hajókkal is elérhessük Budapestet. Nekünk a Duna- és a Tisza magyarországi szakaszát, - a jeges napok kivételével-, egész évben hajózhatóvá kell tennünk. Mielőbb!
1.2.
Az új vízgazdálkodási lehetőségek kihasználása- és az új hajóútvonalak megnyitása érdekében, a budapesti lakossággal karöltve, szeretnénk megépíttetni egy cca. 950 millió m³ befogadó kapacitású víztározót, egy jelentős méretű szabadidőparkot és egy ökofolyosót. Ez lesz Budapestnek és környékének az új TÜDEJE.

Elgondolásom szerint két jelentős kapacitású vízerőművet, több szél- és naperőművet is létesítünk a Duna mentén, melyek olcsó és tiszta energiaforrásokkal látnák el a T. Fővárost és annak térségét, valamint a városban és a város térségében működő vállalkozókat.
1.2.1.
Az új hajóútvonalak mentén, a Fővárosban- és a környék településein gazdálkodóknak friss, tiszta öntözővizet biztosítunk! Ennek a beruházásnak a teljes kivitelezési ideje: cca. 2x6-7 év.
1.3.
Az új víztározón 70.000 db jacht- és hajókikötőt létesítünk, továbbá 600 tonnás kis-uszályokat: (30 kamionrakomány), közlekedtetünk. Mindegyik jacht- és hajókikötőhöz társítunk egy napenergia gyűjtő tetővel ellátott faházat is.

Az új hajóutak csatlakozni fognak a Dunához, a Tiszához. Budapestről hajóval is el lehet majd érni Szegedet, Szolnokot, Debrecent, Nyíregyházát. Másik irányban Szarvast, Csongrádot, Hódmezővásárhelyt, Kiskunfélegyházát, Karcagot, Tiszalököt, Tokajt, Mátészalkát, Vásárosnaményt, Záhonyt.
1.4
A fentebb felsorolt városok számára is megteremtjük azt a lehetőséget, hogy hajóval utazhassanak Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba, vagy másik irányban Belgrádba, valamint a Fekete tengerre. Bekapcsolódhatunk a DMR 3.300 – 3.500 fkm hosszúságú hajózó csatornájába!
1.5.
A fentiekben említett új hajóutak mentén, - a termőtalajok intenzív öntözésére-, jelentős kapacitású öntözőfürtöket alakítunk ki!
1.5.1.
A jelen dolgozatban felvázolt fejlesztések egyik kiemelten fontos követelménye az, hogy hazánk évről-évre több- és több, szakszerű öntözésbe vont termőterülettel rendelkezzen! Mielőbb el kell érjük azt, hogy a tavaszi vetésterületeknek 95-100 %-át öntözni tudjuk. Ezzel párhuzamosan az őszi tározó öntözést is meg kell honosítsuk Magyarországon.
1.6.
A hazai- és a nemzetközi oktatási turizmust, a falusi-, a vadászati turizmust, termál-, ill. egészségturizmust, valamint a hajósturizmust is fellendítjük!
1.6.1.
Közel 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-, 8 millió svájci-, 15 millió holland-, 50 millió angol-, 55 millió olasz-, 55 millió francia EU- állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.
Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból, - a T. Fővárosnak és a többi nagyváros vendégszerető lakosságának-, hány potenciális turistája, vagy befektetője származhatna.

Elsősorban luxushajókkal, elegáns repülőgépekkel, elegáns gyorsvonatokkal kellene idehozni őket. (Természetesen ötcsillagos színvonalú be- és visszaszállításra, elszállásolásra, kosztolásra gondolok.)

Kérem számoljanak csak alaposan utána.

Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!

Úgy gondolom, - abban az esetben, ha fáradozásainknak az lesz az egyik eredménye-, hogy Budapest Főváros levegőjében csökkenni fog a kipufogógáz, a szállópor- és a korom mennyisége, továbbá 25 - 35 %-al emelkedik az oxigén tartalom, akkor érdemes felvállalnunk minden erőfeszítést. Meg kell érteni azt, hogy azok az emberek, akik a napi oxigénszükségletüknek csupán a 60-65 %- hoz jutnak hozzá, azok max. 50 %-os teljesítményre képesek! (Az idegesség, az elkerülhető kapkodás, a fáradékonyság, a türelmetlenség, nagyrészt az oxigénhiányra-, a belélegzett levegőben lévő káros anyagokban-, az élelmiszerekben és az ivóvizekben található kórokozóknak a negatív hatásmechanizmusaira vezethetők vissza.)

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy röviden tájékoztassuk Önt az eddig elért eredményeinkről és a konkrét fejlődésről. (Kénytelenek vagyunk kissé burkoltan fogalmazni azért, mert egyes elemek, a tervkoncepciónkban szereplő témáinkat folyamatosan igyekeznek lenyúlni, majd azokat saját ötletükként hasznosítják! Sajnos nem jól, hanem a legtöbb esetben rosszul azért, mert nem rendelkeznek megfelelő színvonalú termelési-, gazdálkodási- és pénzügyi koncepcióval.)
F.1.
Annak a négy nagy térségnek, melyek alkalmasaknak bizonyultak arra, hogy a Budapest új Tüdeje c. projektet befogadják, elkészítettük a 2017-évre szóló gazdálkodási- és pénzügyi tervét.
1.1.
A fejlesztések jelen stádiumában, egy olyan szervezet integrálja a napi feladatokat, amely vízgazdálkodási-, erdőgazdasági és természetvédelmi projekteknek a konkrét terveit valósítja meg.
1.2.
Segítünk a vállalkozóknak a napi tervezésben, a finanszírozás megszervezésében és a munkálatok kivitelezésben.
1.3.
A vállalkozások eddig is és a jövőben is, úgy kapcsolódnak be a napi munkába, hogy az általuk elvégzett befektetéseknek minden forintja, a saját tulajdonukban marad.

F.2.
Megkezdtük a farmgazdaságok szervezését.
2.1.
A jelenleg megtermelt bio-, reform- és más egyéb piaci termékeknek a hazai- és külpiacokon történő eladásában aktív segítséget nyújtunk a Budapest új Tüdeje c. vállalkozásban résztvevő vállalkozóknak és befektetőknek.

F.3.
Aktívan segítjük a racionális vízgazdálkodást, a talajerő gazdálkodást, felkaroljuk az öntözést, az erdőgazdálkodást, a vadföldgazdálkodást és a természetvédelmet.

F.4.
Folyamatos napi munkánkat képezi az, hogy felkaroljuk, a cca. 950 millió m3 befogadó kapacitású nagy víztározónak és a hozzá tartozó szabadidő parkok építésének munkafázisait.

F.5.
Hathatós lépéseket sikerült tennünk a tenyészállatok-, vetőmagvak, facsemeték racionális beszerzésének érdekében.

Beszúrás:
Véleményem szerint, Szentendrén kellene legyen az ország egyik legimpozánsabb pecsenyesütője, kenyérgyára, cukrászdája, presszója, étterme, sajtérlelője, borászata, sörgyára, likőrgyára, csokoládégyára, friss zöldség- gyümölcs piaca, konzervgyára, hűtőháza, bevásárlóközpontja, üdítőital és ásványvíz gyára. Négysávos, elegáns autósztráda kellene Komáromtól-, valamint Budapestről a Városközpontig, továbbá elegáns hajóút Bécsből - Komáromon át, Szentendréig, oda-vissza. Ez utóbbiak azonnal! (Valaha javasoltam is már ezt a T. Város elöljáróságának.)

Idézet:
"Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."
Ebből a hatalmas összegből Budapest Fővárosnak és térségének is részesednie kell.

2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az alább felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.
(L: az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek értéke évente: legalább 400 milliárd Ft/év. Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek értéke évente: legalább 6.000 milliárd Ft/év.)
Kérem a T. Olvasót, gondoljon bele alaposan: mi magyarok ennyire gazdagok lennénk?

Minden évben kidobhatunk az ablakon, legalább 6.000-6.400 milliárd Ft-ot?

Nagyon sajnálatos tényhelyzet az, hogy hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működésre alig képes állapotban van.) Sajnos.

Életpályamodell:
eletpalyamodell
Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa

Szeretném elmondani azt, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyek védelmét lentebb olvashatják!
(Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: Fővárosunk és térsége jelenleg, a potenciális lehetőségeinek max. 25-30 %-át hasznosítja.
Másként megfogalmazva, ez azt jelenti, hogy a Budapesten és a térségben lakó emberek, - a jelenlegi állapotokhoz viszonyítva-, legalább 3,5-szer jobban élhetnének!

Ezen utóbbiak mikéntjéről szól ez a dolgozatom.

Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4-szer, Olaszországban 4-szer magasabb, mint Magyarországon.

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le.
A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek) A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.

Elöljáróban szeretném tájékoztatni a T. Olvasót arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

A.
Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy ezek a projektek, - már az I-II. lépcsőben-, a külföldi munkavállalásra kényszerült Honfitársaink közül, legalább 165-170.000 embert hazahívnak.

B.
Az alább felsorolt fejlesztések realizálásából eredően, a T. Fővárosnak és térségének, 8 - 10 éven belül, jelentősen nőni fog a lakossága. Az ingatlanárak akár meg is duplázódhatnak. A fejlesztések I-IV. ütemében a Fővárosban és a térségben az új munkahelyek száma legalább 281.600 - al fog emelkedni.

C.
A Főváros térségében az éves gabonatermés legalább a 2,5 – szeresére, a haszonállattartás, a hús-, tej-, a tojástermelés-, a vágóbaromfi tartás a jelenleginek legalább a 3 - szorosára fog növekedni. A házikertek- és a termőföldek szükség szerinti, folyamatos öntözési lehetőségének megteremtésével a zöldség-, gyümölcstermelés a jelenleginek a többszörösére fog növekedni.

D.
Mindezek azonban, szinte eltörpülnek, az intenzív vízgazdálkodásból, vízhasznosításból származó gazdasági- és kulturális, új bevételi források kiaknázása mellett. (Ez utóbbiak ennek a know-how-nak a szerves részét képezik, melyeket csak azt követően tudom közkinccsé tenni, ha a tulajdonosoktól megkapom az engem jogosan megillető honoráriumot!)

E.
Melyek azok a „nem csodaszerek”, melyekkel a fejlesztések I-II. lépcsőjében, - az alkotó lakossággal szövetkezve-, Budapesten és a Főváros térségében legalább 281.600 új munkahelyet és biztos megélhetést teremthetünk? Ezek a nagyon nagy lehetőségek, - egyebek mellett-, a Főváros kitűnő földrajzi fekvésében, a hatalmas mennyiségű, természetes vízkészletek megmentésében, annak intenzív hasznosításában, a turizmusfejlesztésben, valamint a házikerteknek- és a termőtalajoknak az intenzív hasznosításában vannak. A fentiek realizálása érdekében; a T. Főváros és térsége lakosságának az a teendője, hogy a jövőben olyan vezetőket válasszanak, akik ezeket a fejlesztéseket támogatják!
E.1.
Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken- és a Fővárosban élő 3,5-3,6 millió családból, cca. 7,5-8,5 millió embernek!, nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!
E.2.
Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 27-28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.
E.3.
Sőt az a cca. 500.000 - 600.000 honfitársam is elolvashatja, (és az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc
1.7.
Nagy kapacitású új hajógyárakat építünk- és új nagy befogadóképességű, exkluzív termál-kórházakat, termál- tanszállodákat létesítünk Budapesten és a Főváros térségében!
1.8.
(T. Olvasó! A korrupciónak azzal a válfajával egyáltalán nem találkoztam Ausztriában, mint amilyen súlyos vétkesség Magyarországon, - ebben a témacsoportban is-, teret nyert. A jó szándékú rendelet ellenére, - elsősorban a multik-, folyamatosan bevezetik a csapadékvizet a szennyvízcsatornákba. Az hírlik, hogy az e felett szemet hunyók eléggé népes tábora, időről-időre nagy összegű csúszópénzeket kap.)
1.8.1.
Számításaim szerint; a csapadékvíz megmentésével és intenzív hasznosításával, csupán a Budapesti Kórházak-, rendelőintézetek-, idősek otthonai, minisztériumok, iskolák, óvodák, évente legalább 2,5 milliárd Ft-ot tudnának megtakarítani. Ezen túl a gyerekek, idősek, a kiemelt osztályok és nem utolsó sorban a kórház személyzete, napról-napra tiszta, - a Hamburgihoz hasonló-, vízminőséget kaphatna.

A folyamatos öntözéssel- és locsolással, -a forró nyári napokon-, a túlmelegedő kórtermekben szenvedő betegeken tudnánk segíteni! A kórházak-, iskolák-, más intézmények, ill. cégek parkjaiban jól gondozott, felüdülést jelentő szökőkutakat, kerti-tavakat, elegáns hűsölőket lehetne üzemeltetni. A parkokat-, tereket folyamatosan öntözhetnénk, az utakat locsolhatnánk!

2.
Az új 950 millió m3 befogadó kapacitású víztározóra alapozva megteremthetjük a lehetőségét annak, hogy a Fővárosban és Budapest térségben élő kiskert- és termőföld tulajdonosok, - olcsó tiszta, egészséges vízzel!-, egész évben öntözhessék a kerteket, az utcákat és a termőtalajokat. A T. Főváros- és az Intézmények öntözni tudják majd a tereket, parkokat, utakat, stb. A porszennyezés lecsökken, a lakókörnyezet sokkal élhetőbbé válik!
2.1.
A 2. pontban foglaltakkal párhuzamosan cca. 110.000 termőföld- és kiskerttulajdonost vonunk be a reform- és bio élelmiszer termesztésbe, - a Hollandiában, Németországban, Ausztriában meghonosított-, legmodernebb termesztési technológiával. Ez a 110.000 termelő, (farmer), lesz az egyik jelentős beszállítója, a T. Főváros térségében felépített bébiétel gyáraknak és a nagy kapacitású reform élelmiszer üzemeknek. Prognosztizálható az, hogy a jó megélhetési források miatt, sok új gazdálkodó, vállalkozó fog letelepedni a Fővárosban és Budapest térségében.

3.
A T. Főváros lakosságának és a térségnek, a Hannoverihez hasonló ivóvízellátást nyújtó objektumokat létesítünk, melyek biztosítják a magas színvonalú vízellátást. Kiemelt vízminőséget kapnak a klinikák, kórházak, óvodák, iskolák, egyetemek, az új tágas-egészséges tornatermek, a 100-150 főnél nagyobb létszámú munkahelyek és a családok.

4.
Ez a tervkoncepció megmásíthatatlanul tűzi zászlajára azt a nemes szándékú célt, hogy Budapestet- és a Főváros környékének lakosságát, valamint a turistákat, saját termelésű élelmiszerekkel látjuk el.
4.1.
A Budapesti lakosság vezetésével felépítünk két új, nagy kapacitású cukor- és csokoládégyárat, melyet az egész évben, (fagymentes napokon!), öntözhető táblákról származó kiváló alapanyagokkal látunk el. Hazánk jelenleg évente 220-250 ezer tonna, - kétes minőségű, méregdrága-, cukrot importál!
4.2.
Budapestnek lesz tíz saját, modern, nagy kapacitású, több funkciós új vágóhídja, tíz új modern hústermék gyára, tíz nagy kapacitású, modern kenyérgyára, továbbá négy-, - EU- színvonalon működő-, tej- és sajtgyára, valamint több saját élelmiszer bevásárlóközpontja.
4.3.
A saját vágóhidak, tej-, sajt és kenyérgyárak kizárólag friss, - a farmerjeink által megtermelt alapanyagokat-, dolgoznak fel.
4.4.
A fentebb említett saját bevásárlóközpontjainkban, elsősorban a mi farmerjeink (L: 2.1. pont), által előállított, egészséges, kiváló minőségű, megfizethető termékeket kínálunk a Budapesten és a környéken élő lakosságnak és a turistáknak.

A T. Olvasó bizonyára tudja azt, hogy mértékadó források szerint is,- az utóbbi két évtizedben-, az EU- élelmiszer szemetének lerakóhelye lettünk!

5.
Fentebb is említettem már, hogy a fenti fejlesztések I–IV. lépcsőjében legalább 281.600 új munkahelyet teremtünk a Fővárosban és a térségben!
5.1.
Jelen fejlesztésekkel párhuzamosan, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésére, szintén komoly lépéseket teszünk... A kiváló minőségű dunavíz- és a megmentett csapadékvíz, folyamatosan bent lesz a Fővárosban és a város határában, mellyel tetszés szerint lehet öntözni a házikerteket, a termőföld területeteket, a teljes vegetációt. A térség mikroklímája gyökerestől megváltozik. A T. Főváros és környéke sokkal élhetőbbé válik.

6.
A fenti projektek felkarolása esetén; Budapesten- és térségében megnyitjuk a Hajós- Vízgazdálkodási, Öntözéses Növénytermesztési- Kertészeti és Élelmiszergazdasági közép- és főiskolák Központját és ezek Tangazdaságait.

Ezeket a fejlesztéseket az EU (közel) 100 % -os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

7.
Számításokat végeztem a bevételekre vonatkozóan is. Amennyiben 2017 kora tavaszán megkezdjük a fenti munkálatokat, a
7.1.
Bébiétel gyárak: 2020-ban cca. 12 millió Euró bevételt,
7.2.
A reformélelmiszer gyárak: 2020-ben cca. 16 millió Euró bevételt,
7.3.
A cukor- és csokoládégyárak: 2020-ban cca. 24 millió Euró bevételt,
7.4.
A víztározó-, hajógyár (az új turizmusfejlesztésekkel együtt), ivóvíz és a vízi-szállítmányozással : 2022-ben cca. 15 milliárd Euró bevételt,
7.5.
A vágóhíd-húsgyár, kenyérgyár, sajtgyár és a saját bevásárló központok 2022-ben: cca. 25 milliárd Euró bevételt realizálhatnak.
7.6.
Az első ütem kiteljesedése 2023/2024-ben várható: ennek az évnek a bevétele legalább 45 - 50 milliárd Euró lesz.
7.7.
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg), Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg) és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége,
Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét.
(Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd € lesz.)

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Főváros első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

Ezúton szeretném megköszönni a T. Olvasó levelét, kérdését, észrevételét! Ezekre igyekszem időben válaszolni.

Megjegyzés: Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.

Bővebben:

Nyugat-Dunántúl intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Debrecen Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK
Budapest porszennyezésének csökkentése:
porszennyezese_2009_sqvS
Itt járt Mátyás király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
A zseni és a vízgazdálkodás
o=a_zseni_5XbY
Az EU Parlament Elnöke
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Csapadékvíz hasznosítás nyugati mintára
a=ausztriaingatlan&o=esovizhasznositas_felsofokon_AMmL
Jó megoldások a pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z

Amint fentebb már említettem, ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi.
Prognosztizálni lehet azt, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák…

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

A Család háza

Szerintem meg ilyen egy minta Székely-Magyar család...

Ez az ívóvízhelyzet 2017. 12. 17-én

Mi magyarok, ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni...

Nature- lover: Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg

Család

Agrárgépek a farmerjeinknek...

Őszibúzában

Rendfelszedők

Az anyai szeretet nyugalmat és békességet ád. Anyatej nélkül nem szabadna gyereket nevelni!

Agrárgépek

Sajtérlelő

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német orosz ny. webold.

Svájci csoki

Teheneik (9 ezer kg/300 nap/1 tehén...)

Svájci csoki

A látvány felüdíti az embert...

(Foto: Időkép) Szmogriadó Budapesten 2015.11.05-08...

Ausztriában 1639 vízierőmű és öntözőtelep működik. Éves áramszükségletüknek a 65 %-át vízierőművekből nyerik

Naperőmű Kaliforniában 2015.02.11-én

Magyarországon 2015-ben 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás: közel 40.000 volt. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszi tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Por és szmogfelhő borítja be Budapestet...

Hajózás...

188 szobás német luxushajó Mohácson. (Bizalom? Az ételt-italt két német kísérő kamionból vételezték...)

Két gyönyörű, német luxushajó a Belgrádi Kikötőben, a Duna és a Száva összefolyásánál...

Ausztria - hajókirándulás a Dunán...

Ausztriában megbecsülik a csapadékvizet! Náluk az egy főre jutó GDP 3,5 - szer nagyobb, mint a Magyarországon...

Aktív víz...

Budapest! Elkeserítő állapotok! Pedig léteznek jó megoldások...

Egy egész évben racionálisan öntözött házikertből évente legalább 8-10 millió Ft bevétel származhat...

Poratka (felnagyított kép). Hihetetlen szapora élősködő. 1 g porban 15.000 db él. A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

A homokhátságok felől, hatalmas mennyiségű por zúdul Budapestre...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket...

Panelszörnyűség

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

A tervezők 1980 körül még így látták jónak a panelok építését...

Ahol a talpalatnyi földet is megbecsülik...

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

A méhek beporzó munkája...

Ilyen termőhelyek mentik meg az éhezéstől az embereket...

Aktív víz...

Éhínség és ivóvízhiány...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Aktív víz...

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

Budapest - Széchenyi Fürdő... Thermalbad in Budapest

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és még évente netto +52, +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

Nyíregyháza Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Debrecen Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Szeged Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Arad Városunk is hasznos tagja lehet ennek az inetgrációnak...

Pécs Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Poratka: az apró porszemcséken utaznak be az ember tüdejébe... (Hihetetlen sok kárt tudnak okozni!)

Poratka (felnagyított kép). A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Nagyvárad is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

Temesvár is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

Kolozsvár is hasznos tagja lehet ennek az integrációnak...

Nyugat Magyarország és a D-Dunántúl is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Körmend Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Jó érzékkel, megfelelő kínálattal könnyen el lehet adni a magyar termékeket...

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és évente netto +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és 2,5-3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

Az éves kamatot 1,1 - 3 %-ban, a futamidőt 20-48 évben ajánlják meg...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

Normal-faház a jachtkikötőhöz...

Bécsben is van egy vízierőmű a Dunán...

Prof Szent-Györgyi Albert: a természet hatalmas, az ember parányi...

Budapest - Parlament

A Budai Vár

A Tisza és a Bodrog összefolyása Tokajnál...

Hajókirándulások...

Az EU tagállamok hajósai szívesen állomásoztatnák nálunk az értékes hajóikat...

Dubaj - a világ legnagyobb mesterséges kikötője...

Hajókirándulások...

Magyarország szomszédjánál a sárgabarackok kisebb alma nagyságúak és olyan finomak, hogy nem lehet abbahagyni az evését...

A farmer tisztában van azzal, hogy mit eszik, mit ad enni a családjának! (Az utóbbi két évtized országvezetése idézte elő azt, hogy hazánk az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelyévé vált...)

Vízierőmű a Dunán: At/Ybbs

Csapadékvíz...

Vízesés...

Barangolás a jó levegőn...

Budapest - Parlament

Budapest: a Lánchíd és a Dunapart...

Napraforgó...

1975-ben sajnos lebontották a Várban, a Főőrségi épületet...

A MAGYAR PARLAMENT -Budapest

A Budai Vár...

A Lánchíd és a Parlament - Budapest

A Lánchídon át Pestre...

A Duna és a Parlament - Budapest

A Parlament épp a Duna partján fekszik-Budapest

Budapest - Nyugati Pályaudvar...

A Budapesti Parlament díszkivilágításban...

Krems és a Duna...

A Duna Wachaunál...

Hamburg és az Elba folyó... Hamburgban 407 négy-ötcsillagos szálloda van!

Köln és a Rajna folyó...

Boulogne/Paris

Homokvihar Zalában 2015.03.28-án

Homokvihar Hajdú-Biharban 2015.04.01-én

Szárnyashajó a Dunakanyarban ...

Extra-faház a jachtkikötőhöz...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!